Desemnarea noului ministru al justitiei creeaza tensiuni in PNL

Desemnarea noului ministru al justitiei creeaza tensiuni in PNL

0 90

Inlocuirea ministrului demisionar de la justitie, creeaza tensiuni in cadrul partidului care, conform protocolului, trebuie sa asigure conducerea Ministerului Justitiei. Practic de la inceputul discutiilor pe acesta tema, Partidul National Liberal s-a impartit in doua tabere.


Pe o parte a baricadei se afla premierul Calin Popescu Tariceanu care ar dori, in acest post, un personaj din afara partidului, in cercurile liberale fiind vehiculate numele lui Gheorghe Mocuta, secretar de stat in Ministerul Justitiei si fost procuror general, sau cel al lui Victor Alistar, directorul Transparency International Romania. In cealalta tabara, mai multi vecepresedinti ai partidului, condusi de Crin Anronescu, Ludovic Orban si Puiu Hasotti, o sprijina, pentru aceasta pozitie, pe Norica Nicolai. Ei considera ca Ministerul Justitiei este mult prea important si trebuie ocupat de un membru de partid.


Pana la clarificarea situatiei, Gheorghe Mocuta este cel care se ocupa de destinele unei institutii care, teoretic, ar trebui sa fie a treia putere in stat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.