Desemnarea lui Cioloș premier, ori o cacealma iohannistă, ori un proiect ce...

Desemnarea lui Cioloș premier, ori o cacealma iohannistă, ori un proiect ce vizează anul 2024

0 32

Nominalizarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier de către președintele Iohannis demonstrează încă o dată dacă mai era nevoie, abisurile malefice de care poate fi în stare președintele. După amânarea consultărilor, chipurile pentru a lăsa timp partidelor să-și cristalizeze pozițiile, a venit cu mutarea în plic, cea care a consternat absolut toți actorii politici, de la putere și opoziție.
Imaginați-vă doar privirea goală a premierului Cîțu, care și-a recăpătat vocea după minute bune de la vestea trăznet. Cum, Cioloș, oportunistul de valoare politică precară, premierul Zero, agentul Franței, cu el eventual subordonatul celui care a participat la răsturnarea sa de la guvernare?
În istoria PNL nu s-a întâmplat o asemenea enormitate decât pe vremea CDR, când liberalii se supuseseră de bună voie autocrației țărăniste și au fost la un pas de a le împărtăși soarta: extincția. Valeriu Stoica a salvat atunci partidul de la disoluție și de la pierderea identității, ceea ce se poate întâmpla și acum dacă liberalii devin anexa guvernării de dreapta și nu axul ei central. Ar putea fi scoși de la guvernare așa cum au fost expulzați pediștii din guvernul Tăriceanu. Care a supraviețuit apoi cu sprijin parlamentar PSD. Tocmai de aceea PNL nu poate reveni la guvernare cu Cîțu premier, întrucât aversiunea populară este prea mare.

Cioloș vrea responsabilitatea guvernării și a represiunii brutale a Opoziției politice prin DNA, DIICOT și DGIPI
Nu-l poate lăsa nici pe Cioloș să achiționeze guvernarea pentru că ar însemna lansarea acestuia înspre prezidențiale, făcă existența unui competitor liberal nici măcar coerent, darămite consistent politic.
Conflagrația adevărată se petrece în spatele ușilor închise, acolo unde generalul Ardeleanu, Vulpea, trage sforile pentru a-l propulsa pe finul său premier și astfel USR să devină liderul guvernării.
Cu puteri sporite pentru DGIPI în supravegherea mediului politic, care va rivaliza astfel cu SRI, care tocmai ce s-a retras din acțiunile operative din mediul civil. Odată cu acapararea și a Justiției, useriștii vor fi mai aproape de dezideratul lor major, instaurarea terorii judiciare prin parchetele speciale unde vor fi desemnat conducerile, așa cum au încercat în vară.

Cioloș progresistul urmărește acapararea puterii pornind de la o minoritate de 10%, ca în Germania anilor 30
Un scurt excurs în istoria politică a Germaniei anilor 1933, le-ar dezvălui trucul pe care Hitler l-a folosit pentru a fi numit cancelar de către Hindenburg, chiar dacă NSDAP-ul său era minoritar în guvern. A devenit majoritar ulterior prin internarea opoziției democratice, dar și a aliaților social-democrați la Dachau. Peste un an Hitler devenea fuhrer cu puteri absolute, deși inițial majoritatea din Reichstag credea că-l va controla ușor. Așa va fi și cu Cioloș.
Prin dezlănțuirea celei mai represive Justiții useriste prin viitorii procurorii șefi haștagiști ai DNA și DIICOT, comparabilă cu cea de pe vremea Anei Pauker, USR-ul lui Cioloș va deține în scurt timp toate pârghiile guvernamentale și coercitive, pentru a nu mai avea vreun adversar relevant la prezidențialele din 2024.
Majoritatea parlamentară va fi achiziționată tacit în scurt timp prin cumpărarea parlamentarilor sau prin înspăimântarea lor, doar știm pe cine am trimis în Parlament.
S-a constatat deja că useriștii sunt neomarxiști dispuși de orice crime pentru a veni la putere și pentru a reseta totalitar România, chiar de a-și sacrifica propriul popor. Firește că SRI-ul lui Iohannis nu poate fi fericit cu o asemenea alternativă și nici popularii germani, care nu credeau că vor pierde România atât de repede în favoarea Franței lui Macron. Nici președintele nu poate adăsta prea lejer, pentru că o viitoare funcție europeană pentru el depinde de păstrarea României în siajul intereselor Germaniei.

Gambitul lui Iohannis
Astfel că este foarte posibil ca Iohannis să fi mizat pe orgoliul nemăsurat al lui Dacian Cioloș, care vrea să revină urgent în fruntea guvernului pentru a avea șanse la prezidențialele viitoare. Cum majoritatea actorilor politici afirmă că liderul progresist-radical al USR nu are nicio șansă să formeze o majoritate, fiind refuzat deocamdată în primul rând de liberal, Cioloș s-ar putea să propună un guvern perdant compus în totalitate din useriști extremiști, iar după respingerea parlamentară să clameze responsabilitatea sa în fața crizei profunde în care se află România. Exact ce așteaptă președintele Iohannis, perimarea sa ca soluție guvernamentală.
Vasile Dâncu a apreciat că anticipatele în primăvară sunt inevitabile. Dar până atunci guvernul Cîțu va mai persista la guvernarea interimară, acționând în virtutea stării de alertă.

România, teren de bătălie al intereselor străine oculte
Ordinele imperative americane și germane impun direcționarea precisă a contractelor de armament de miliarde de dolari, în situația în care România nu a achiziționat tratamente medicale anti-Covid.
Germania nu poate ceda întâietatea economică în domeniul telecomunicațiilor și exploatărilor forestiere din România. Cele treizeci de miliarde de euro din PNRR nu pot fi lăsate la dispoziția useriștilor, iar PNL nu poate subzista în Opoziție în situația prăbușirii în sondaje în urma carnagiului valului patru al pandemiei, pe care l-au gestionat dezastruos.
Și probabil Iohannis presupune că a doua propunere de premier, probabil generalul Ciucă, cel care poate militariza țara, nu va fi respinsă pentru că nimeni dintre partidele de dreapta, inclusiv UDMR, nu dorește alegeri anticipate. Intrucât se bazează pe instinctul de conservare al parlamentarilor și mai ales a conservării privilegiilor lor timp de încă trei ani.
Vor negocia deci cu cinism pozițiile lor în guvern și împărțeala șpăgilor după vinderea a ceea ce a mai rămas din țară, pe trupul muribund al unui popor lovit de dezastrul pandemic și economic, pentru care politrucii infecți nu au nicio soluție.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.