Desecretizare! Dosare despre OZN-uri la …liber!

Desecretizare! Dosare despre OZN-uri la …liber!

0 97

Ministerul britanic al Apararii a desecretizat duminica noi documente din dosarele OZN, dezvaluind astfel ca a informat alte ministere in 1990 despre observarea unui asemenea obiect zburator in forma de diamant. Arhivele Nationale au autorizat accesul la sapte dosare redactate in perioada noiembrie 1987 – aprilie 1993 de serviciile de informatii ale Ministerului britanic al Apararii, care contin 1.200 de cazuri de observate de obiecte zburatoare neidentificate – OZN-uri.

Negative ale unor fotografii facute in 4 august 1990 arata un OZN de mari dimensiuni de forma unui diamant, care a ramas suspendat in aer timp de aproape 10 minute, inainte de a disparea in sus, in mare viteza.

„Asemenea povesti nu sunt semnalate in mod normal altor ministere”, a precizeaza un document oficial dintr-unul dintre aceste dosare. „Insa de aceasta data, Ministerul Apararii a primit sase fotografii furnizate de Daily Record (cotidian scotian – n.red.) si i s-a solicitat sa comenteze”, pentru un posibil articol. Ministerul Apararii a informat celelalte ministere, cerandu-le sa spuna presei ca „nu s-a ajuns la nicio concluzie in legatura cu obiectul mare in forma de diamant”.

Un alt dosar contine marturia unei femei care afirma ca, in timpul unei plimbari, a intalnit un extraterestru care vorbea cu „accent scandinav”. Fara sa-si divulge identitatea, femeia a telefonat in 20 noiembrie 1989 aviatiei militare (RAF) pentru a-si povesti experienta: in timp ce isi plimba cainele pe un teren de sport, un barbat care vorba „cu accent de tip scandinav” si care purta un combinezon de zbor maron s-a apropiat de ea pentru a-i anunta o vizita prieteneasca a extraterestrilor.

Documentele vor fi accesibile pentru publica luna viitoare, pe site-ul Arhivelor britanice.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.