Descinderi prin puscarii

Descinderi prin puscarii

0 122

Zilele trecute s-au facut descinderi prin principalele puscarii ale tarii, aceasta in scop preventiv, deoarece se auzise ca se pune de-o rascoala prin penitenciare.
Rascoala ar fi provocata de sistarea primirii de pachete „de acasa”, alimente si tigari putandu-se procura de catre detinuti si din punctele special amenajate prin puscarii. Iar sistarea este motivata prin faptul ca, in cele trimise la pachet se strecurau tot felul de obiecte si lucruri interzise de regimul de detentie, cum ar fi drogurile, cartele de mobile, chiar mobile, si tot felul de alte asemenea.
„Piata”, cum sunt numite asemenea actiuni ale gardienilor, a fost efectuata concomitent in puscarii ca Rahova, Jilava, Braila, Margineni (Dambovita) si altele, la actiune participand 2.000 de gardieni si politisti.
Caci o „piata” se face in felul urmator: se da alarma, toti detinutii trebuiesc sa se puna pe burta, intre paturi, iar pe rand, din cate o camera, sunt scosi pe culuar detinutii, care se dezbraca la piele si-si rastoarna in fata lor, pe cazarmament, sarsanalele cu lucrurile de uz personal, care sunt controlate de gardieni. Intre timp, alti gardieni cauta prin saltele si paturi si bazine de apa de la WC-uri si in alte locuri unde se pot ascunde obiecte, lucruri nepermise de regulament. O perchezitie la sange!
Cu ocazia „pietei” mai sus amintite, s-au gasit o serie de lucruri date naibii pentru viata de puscarias, care, si asa, au timp sa-si inventeze destule scule artizanale: arme albe, rangute si rangi, alcool, telefoane mobile, resouri, o seama de alte asemenea lucruri.
Este drept ca regimul de detentie este destul de aspru si neplacut. Dar lumea interlopa vrea sa traiasca, si in puscarie, aproape ca afara, beneficiind de niste „comoditati” ce nu-si au locul dupa ca ai fost bagat acolo pentru penitenta in urma faptelor antisociale comise cu buna stiinta, asa ca aceasta actiune pentru prevenirea comiterii altor fapte antisociale este binevenita. Nu poti sta tot timpul si oricum pe cal, mai trebuie sa te dai si jos, ca sa te duci la buda.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.