Deschide usa crestine! – editia a VI-a

Deschide usa crestine! – editia a VI-a

0 226

Consiliul Judetean Brasov, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, va invita in zilele de 9 si 10 decembrie 2006, incepand cu orele 18:00, la Centrul Cultural Reduta, la Festivalul National al Obiceiurilor Traditionale de Craciun si Anul Nou, editia a VI- a: „DESCHIDE USA CRESTINE !


Cantecele Craciunului, indiferent carui neam apartin si indiferent in ce grai sunt rostite, au ca trasatura comuna, starea de gratie. Cu atat mai mult, stravechile colinde ale romanilor, aduc pana in zilele noastre si ne revarsa in suflete, sunetele primordiale, cum doar in cantecele ingerilor, care vesteau nasterea pruncului Isus, se mai regasesc.


Invitatii care va vor incanta pe scena Centrului Cultural Reduta din Brasov vin din toate colturile tarii pentru a aduce in sufletele brasovenilor colindele reprezentative ale zonei lor.


?


Programul festivalului

In prima seara a festivalului veti avea placerea sa-i urmariti pe Ansamblul de copii Fluierasul” din Brasov, condus de prof. Silvia Tatu, Ansamblul Dumbravita” din comuna Dumbravita, judetul Brasov, Corul “Astra” si Orchestra Liceului de Muzica Brasov, dir. prof. dr. Ioan Oarcea, “Minisatul Sf. Andrei” al Colegiului National “Andrei Saguna” din Brasov, condus de Sorin Ioan Apan; „Boritasii” din Purcareni, Brasov. Invitat special al primei seri va fi Victor Socaciu. A doua seara a festivalului (10.12.2006) va fi dechisa de Ansamblul “Miorita” din judetul Mures, Gabi Rusu, Ansamblul “Ciobanasul” din judetul ?Prahova, Vlad Postolea, Ansamblul “Rapsozii Oltului” din Ramnicul Valcea, Silavana Raciu, Ansamblul ”Banda lui Bujor”, din satul Sagna, judetul Neamt, Cornel Borza, Ansamblul Arroman “Dor” din Tulcea, Gheorghita Nicolae,„Ursii din Girov”, Piatra Neamt; Valeria Arnautu, Ansamblul tatar „Efsane” din Constanta, Delia Irimie, „Ansamblul de muzica traditionala” al Colegiului de Muzica din Piatra Neamt, condus de Delia Irimie, Mariana Anghel.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.