Desant penegist la Ticus

Desant penegist la Ticus

0 142

In vitrina cu trofee electorale ale PNG Brasov, minuscula localitate Ticus din nordul judetului ocupa un loc special. Dintr-un motiv oarecare, la scrutinul din 25 noiembrie, ticusenii au votat in numar mare cu partidul lui Becali, astfel incat satul a fost trecut in fieful penegist.
Optiunea electorala a localnicilor n-a fost deloc pe placul primarului penelist al Ticusului. Ca sa le plateasca consatenilor preferintele politice exprimate la urne, edilul ticusan a trecut la represalii. Pentru inceput, a refuzat sa le mai de-a satenilor ratia de lemne pe care trebuie sa le-o asigure primaria. Pe cei care si-au cerut drepturile, i-a repezit si i-a trimis la Becali sa le rezolve frigul din case.
Daca s-ar fi oprit aici, tot n-ar fi fost rau. Liberalul a poruncit insa subalternilor sa demoleze jgheaburile de apa din care se adapa animalele. Amenajari pe care satenii le-au apucat de cand se stiu ei la Ticus au fost stricate doar pentru ca primarul n-a putut sa inghita faptul ca localnicii au votat cu alta formatiune politica decat a lui.
La nivelul umflat al orgoliilor din PNG, nu se putea ca un incident de genul asta sa treaca nebagat in seama. Ca sa-si protejeze zestrea de voturi, penegistii s-au urcat in gipanele din dotare si au luat in roti drumurile troienite ale Ticusului. Desantul penegist comis ziua in amiaza mare a strans ciopor grupul nemultumitilor in jurul limuzinelor de la oras. Cu aportul 4 x 4 al mecanicii Becali, motoarele protestului au fost turate la maximum. Oamenii au gasit curajul de a da buzna la sedinta de consiliu local, unde se decisese mai devreme si demolarea jgheaburilor si unde se iau de regula hotararile care ii nemultumesc. Primarul s-a refugiat intr-una din incaperile primariei, refuzand sa dea ochii cu ticusenii si cu presa.
Odata sparta pojghita subtire de pe aparenta de trai linistit din Ticus, localnicii au rabufnit si au dat glas tuturor reprosurilor la adresa primarului si a clicii de neamuri cu care s-a inconjurat. Spagi, nedreptati, abuzuri, toate au iesit la iveala cu ocazia vizitei inopinate si justitiare a unui partid sarit in ajutorul propriilor votanti.
Toate elementului cazului Ticus constituie genul de interventie pe placul oamenilor lui Becali. Niste cetateni napastuiti, o autoritate abuziva, o comunitate mica si pierduta pe harta – cadrul geografic si social perfect pentru descinderea dreptatii din limuzina.
Ce-nseamna domne’ sa ai partid cu doctrina si revizia tehnica facuta la timp!
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.