Deputatul liberal Gabriel Andronache despre legea feldiorenilor

Deputatul liberal Gabriel Andronache despre legea feldiorenilor

1 35

Legea pensiilor a fost modificată pentru a include zonele poluate ale Brașovului, Făgăraș, Victoria și Feldioara. Dacă în cazul primelor două orașe problema este rezolvată, în cazul Feldioarei s-a propus o modificare pentru a se stabili ce persoane vor beneficia de ieșirea la pensie cu doi ani mai devreme.
Andronache a propus ca pe o rază de 8 kilometri de la epicentrul poluării, respectiv de la Uzina R, toți locuitorii să beneficieze de aceste înlesniri. ,,Casele depensii nu puteau calcula locația sitului poluat în raza aceloropt kilometri. Am avut o dilemă, dacă vom calcula draza din centrul Feldioarei sau de la respectivul sit pentru a determina care cetățeni au fost expuși poluării.
Am calculat astfel din centrul Uzinei R, iar cetățenii trebuiesă fi locuit minimum 30 de ani neîntrerupt în această arie calculată, în zonalocalității și a sitului.Devine normă socială pentru a opera în folosul acelorcetățeni. Apreciez modul în care infoBrașov a expus problema feldiorenilor.
Cei care au fost prejudiciați în acest fel la Feldioara sepot adresa CNSAS pentru a verifica informațiile despre modul în care a fost mușamalizată situația în vremurile dinainte de 1989”, a precizat deputatul Gabriel Andronache în conferința depresă a PNL Brașov.  

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.