Deputatul Ion Ochi afla miercuri daca va fi arestat

Deputatul Ion Ochi afla miercuri daca va fi arestat

0 495

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, al carei vot este consultativ, a votat incuviintarea retinerii si arestarii deputatului PSD, ceruta de DNA. Miercuri plenul Camerei Deputatilor va supune la vot cererea procurorilor DNA, care il acuza pe Ochi de producerea unui prejudiciu de 2 milioane si jumatate de lei Consiliului Judetean, pe vremea cand era vicepresedinte al institutiei

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, al carei vot este consultativ, a votat incuviintarea retinerii si arestarii deputatului PSD, ceruta de DNA.

Miercuri plenul Camerei Deputatilor va supune la vot cererea procurorilor DNA, care il acuza pe Ochi de producerea unui prejudiciu de 2 milioane si jumatate de lei Consiliului Judetean, pe vremea cand era vicepresedinte al institutiei.

Potrivit rechizitoriului intocmit de catre anchetatorii Anticoruptie, Ochi a atribuit unei firme, in urma unei licitatii cu dedicatie, o lucrare de reparatie a Drumului Judetean 112 dintre Prejmer si Lunca Calnicului si a pretins patronului societatii ca materialele necesare sa fie achizitionate de la firma pe care o administra. In acest fel, spun procurorii DNA Brasov, vicepresedintele de atunci al CJ Ion Ochi a obtinut un folos necuvenit de aproape 500.000 de lei. ioan-ochi B

Stenogramele conversatiilor interceptate de DNA Brasov arata ca politicul era bagat pana in gat in asfaltul turnat pe sectorul dintre Prejmer si Lunca Calnicului.

Seful de atunci al Consiliului Judetean, liberalul Aristotel Cancescu, discuta la telefon cu Constantin Nita, presedintele PSD Brasov, amandoi sefii lui Ion Ochi, despre cum ar putea impiedica atribuirea lucrarilor. Cancescu spunea despre contract ca nu este deloc cuser, Nita nu dorea, in schimb, ca primarul din Prejmer, fostul pesedist Serban Todorica, trecut intre timp la PDL, sa se laude cu asfaltarea drumului.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.