Deputaþii colecteaza selectiv deseurile

Deputaþii colecteaza selectiv deseurile

0 174

In cladirea Parlamentului vor fi amplasate cosuri colorate, care sa le aminteasca deputatilor ca trebuie sa colecteze de prin birourile lor, selectiv, deseurile de prin birourile lor, aceasta actiune fiind un supliment la ce mai aduna ei de pe acolo, cum ar fi indemnizatii babane, papica la sfert de pret, pensii speciale, odihna platita si tot ce mai pica spre folosul lor. Asa ca niste minti intelepte au elaborat un proiect in acest sens, in care prima etapa, cea care presupune amplasarea cosurilor de gunoi speciale in toate birourile aferente Camerei Deputaþilor si la restaurantul institutiei, se va derula in urmatoarele doua saptamani, arata presedintele Comisiei de Administratie, deputatul PDL Sulfina Barbu.

„În fiecare birou vom amplasa cosuri de diferite culori pentru deseurile specifice de birou, iar la restaurante vor exista cosuri pentru cele menajere”, a spus Barbu, adaugand ca vor fi colectate toate tipurile de deseuri, de la peturi, plastice si hartie pana la electrice, cartuse de imprimante, imprimante si alta aparatura de birou. Democrat-liberala a declarat ca se consulta cu partenerii de proiect in privinta amplasarii acestor cosuri de gunoi si in apropierea salii de plen a Camerei.
E o chestie, schema asta si mi-ar place si mie pe la bloc: cum mi se paradeste ceva prin casa, bag in cosul respectiv din fata usii, anunt administratorul si tipul vine cu inlocuitor nou, de prima calitate, dintr-un fond special al Primarie, ca aceea este guvernul localCe sa-mi mai rup degetele cu cleste, ciocan si surubelnita, ca de aia platesc impozite!
„Firmele din parteneriat pun la dispozitie infrastructura necesara gratuit. Altfel nici nu ne-am permite, intr-o perioada de criza, sa derulam acest proiect. Aceste firme isi vor amortiza cheltuielile de pe urma valorificarii deseurilor colectate in Parlament, ce vor fi reciclate” a explicat Sulfina Barbu.
Vezi sa nu! Din asta ar da faliment. Afacerile si tepele se trag de firmele „agreate” in cu totul alte parti si in asa fel ca nici DNA-ul sa nu poata descalci incurcatura. Dar se cheama ca pedelistii au avut initiativa si isi dau silinta, nu? Ca ochii lumii se uita si trebuie sa vada gardul vopsit.
Deputatul PDL a precizat ca proiectul „Parlamentul Verde” a fost aprobat si de conducerea Senatului, urmand sa fie pus in pratica si la Camera superioara cel mai probabil dupa ce va functiona in forul deputatilor.

„Impactul acestui proiect nu este neglijabil, daca ne gandim ca aproximativ 2.000 de persoane, parlamentari, functionari publici si personal administrativ vor beneficia de sistemul de colectare selectiva. Tocmai de aceea este necesara si o buna informare, asa ca vom incepe si o campanie de informare privind colectarea selectiva, la nivelul Parlamentului.
Este, intr-adevar, necesara o buna informare, ca daca te uiti la mutrele alesilor si le auzi „spiciurile” concluzionezi instinctiv ce gramezi de produse alterate zac pe acolo.

Proiectul inaintat Secretariatului General al Camerei Deputatilor va fi derulat in colaborare cu firmele Eco Rom Ambalaje SA, Urban SA si Asociatia Salvati Delta, probabil firme agreate dupa criterii care omului de rand si logicii cinstite ii scapa. Pesemne aceste firme sunt dintre acelea solide, care, prin viitoarea colaborare, vor deveni si mai solide, si astfel este imposibil sa nu cada si ceva pe de laturi, oficial si la umbra de boschet.
Si uite cum se rezolva si ultimele probleme ale tarii, ca in rest treaba este oabla spre Valea Plangerii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.