Deputat portughez decorat de Traian Basescu

Deputat portughez decorat de Traian Basescu

0 119

Deputatul portughez portughez Mario Santos David a fost decorat joi de presedintele Romaniei cu Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Comandor, in semn de apreciere pentru sustinerea oferita Romaniei in procesul de aderare la UE, se arata intr-un comunicat al Presedintiei. Ceremonia acordarii distinctiei a avut loc la sediul Ambasadei Romaniei la Lisabona, unde Traian Basescu este prezent pentru a lua parte la prima runda a lucrarilor informale ale Consiliului European.


?Presedintele Traian Basescu a aratat ca domnul Mario Santos David este unul dintre marii prieteni ai Romaniei, fiind dintre cei care au sustinut intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana: „este unul dintre aceia care sustineau intrarea Romaniei in Uniunea Europeana si atunci cand nu o meritam, dar el avea credinta ca romanii pot sa reuseasca in interiorul Uniunii Europene”.


Basescu afirma ca aderarea la UE se datoreaza printre altele, raportului final intocmit de Mario Santos David. Potrivit presedintelui, a fost “prima data cand romanii au auzit vorbe frumoase despre ei venite de la Parlamentul European


Presedintele Romaniei a apreciat ca Raportul domnului Mario Santos David a imblanzit „si cei mai exigenti europarlamentari”, fiind totodata, alaturi de Raportul Comisiei Europene, unul din documentele oficiale decisive pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.