Depresia – totul este in gri

Depresia – totul este in gri

0 316

Oamenii care sufera de depresie percep intr-adevar lumea drept un loc imbracat in gri, spun cercetatorii germani, avand probleme in detectarea diferentelor de contrast alb-negru.
Cercetatorii de la Universitatea din Freiburg, Germania, au indemnat 40 de subiecti care sufera de depresie acuta si alti 40 sanatosi sa urmareasca o insiruire de table de sah cu diferite contraste cromatice pentru a le analiza raspunsul vizual, scrie UPI.com. Folosind un dispozitiv numit electroretinograma, ei au observat ca subiectii depresivi au inregistrat un raspuns al retinei mult mai slab decat cei sanatosi in fata contrastelor alb-negru, chiar si cei care luau antidepresive.
„Aceste observatii dovedesc modul profund in care depresia modifica perceptia oamenilor asupra lumii”, explica John Krystal, editorul jurnalului Biological Psychiatry, in care a fost publicat studiul germanilor. „Poetul William Cowper a spus ca ‘diversitatea este adevaratul condiment al vietii’, insa atunci cand oamenii sunt deprimati, sunt mai putin capabili sa perceapa contrastele din lumea vizuala. Aceasta pierdere pare sa faca lumea un loc mai putin agreabil”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.