Depasirea vitezei cu 20 km/h NU va mai fi amendata

Depasirea vitezei cu 20 km/h NU va mai fi amendata

0 129

Este posibil ca, la Brasov, depasirea vitezei cu cel mult 20 km/h sa nu mai fie amendata. Asadar, soferul care comite aceasta contraventie va primi doar un avertisment.
Propunerea ii apartine senatorului brasovean Florin Staicu, care a initiat un proiect de lege pentru modificarea si completarea Codului Rutier.
Propunerea lui Florin Staicu este de implementare a unui sistem de avertismente care sa inlocuiasca sanctiunea amenzii in cazul in care soferii au savarsit o fapta care prezinta un pericol social scazut.
„De exemplu, in cazul in care soferii isi uita documentele de identificare acasa sau depasesc cu maximum 20 km/h viteza maxima admisa pe un anumit sector de drum nu vor mai primi amenda, ci doar un avertisment. Avertismentul scris va expira dupa 6 luni de la data constatarii contraventiei”, a spus Florin Staicu, citat de bzb.ro.
De asemenea, senatorul a facut deja toate demersurile necesare ca pentru tronsonul Timisul de Sus sa fie ridicata limita de viteza la 70 km/h.
„Aceasta schimbare este necesara datorita faptului ca la iesirea din Brasov viteza admisa este de 100 km/h, dupa care brusc este restrictionata la 50 km/h. Actele au fost depuse deja de catre cei de la Directia Circulatie la Compania Nationala de Drumuri Nationale si Autostrazi, iar modificarea va intra in vigoare in cel mai scurt timp posibil”, mai spune senatorul Florin Staicu, citat de bzb.ro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.