Democratii vor sa modifice Constitutia

Democratii vor sa modifice Constitutia

0 164

Convinsi ca Traian Basescu va ramane in functie dupa referendum, democratii si-au stabilit deja agenda post-referendum.


PD a anuntat ca, dupa 19 mai, va demara o actiune de strangere de semnaturi pentru modificarea Constitutiei astfel incat la o eventuala alta susendare a presedintelui invalidata de popor, Parlamentul sa fie dizolvat.


Liderul PD, Emil Boc, a dat exemplul Austriei, unde, in astfel de cazuri, Legislativul este dizolvat. Astfel, Partidul Democrat vrea sa preintampine o noua actiune de suspendare abuziva din partea majoritatii parlamentare.


?


Potrivit legii fundamentale, revizuirea Constitutiei poate fi initiata de Presedintele Romaniei la propunerea Guvernului, de cel putin o patrime din numarul deputatilor sau al senatorilor, precum si de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot. Propunerea trebuie sa treaca de votul Parlamentului, fiind necesar cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere. Revizuirea este definitiva dupa aprobarea ei prin referendum.


?


In plus, la sedinta Consiliului National de Coordonare, PD a adoptat o rezolutie prin care cere demisia Guvernului si dizolvarea Parlamentului dupa referendum.


?


Initiativa democratilor a tras deja critici din partea altor partide. Prin modificarea Constitutiei, democratii urmaresc un obiectiv mai vechi al acestora: guvernarea unica a unui partid stat, a declarat presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, conservatorul Sergiu Andon.


?


Presedintele PSD, Mircea Geoana, a apreciat ca intentia PD de modificare a Constitutiei in sensul dizolvarii Parlamentului daca presedintele suspendat este validat de referendum reprezinta „o ineptie”, el aratand ca democratii se cred „la CC al PCR, in frunte cu Traian Basescu”.


?


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.