Democratii vor participa singuri la alegerile pentru Parlamentul European

Democratii vor participa singuri la alegerile pentru Parlamentul European

0 222


Desi, recent, PD si PNL decisesera sa participe impreuna la alegerile pentru Parlamentul European, Liderul PD, Emil Boc a anuntat luni ca democratii au decis sa participe singuri la europarlamentare.


Motivul, spun analistii, ar fi un sondaj de opinie comandat de PD si care arata ca democratii ar avea dublul procentajului obtinut de liberali.


Aceste informatii contrazic datele facute publice de IMAS care arata preferinta clara a romanilor pentru Alianta D.A., pe care ar vota-o in procentaj de 40%, dar daca ar fi sa voteze separat cele doua partide ale fostei Aliante (deja putem vorbi despre ea la timpul trecut) 24% dintre electori ar vota PD si 15% PNL. Interesent este procentul care ar vota doar Alianta,? dar n-ar opta pentru niciunul dintre partidele componente, separat.


Revenind la democrati, decizia de separare de liberali a fost luata in unanimitate de Biroul Permanent National.


„In luarea acestei decizii, argumentul decisiv si fundamental a fost aparteneta PD la familia popular-europeana si dorinta de a consolida statutul PD ca membru cu drepturi depline al PPE si de aici si dorinta noastra de a aduce cat mai multi parlamentari in familia politica europeana”, a spus Emil Boc.
Hotararea de luni pune capat Aliantei PNL-PD, care va fi inlocuita, foarte probabil de o Alianta PD-PLD.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.