Democratii mai incearca: o sedinta a Aliantei inaintea celei a Executivului

Democratii mai incearca: o sedinta a Aliantei inaintea celei a Executivului

0 119

Partidul Democrat solicita intrunirea, luni, la ora 9.30, a conducerii Aliantei D.A., urmata de o sedinta a coalitiei pe tema propunerii premierului Tariceanu de amanare a alegerilor pentru PE si convocarea abia dupa acesta consultari a sedintei Guvernului.


„In temeiul Protocolului Aliantei, PD convoaca pentru maine (luni), la ora 9.30, sedinta extraordinara a Consiliului National de Conducere al Aliantei pe tema intentei primului-ministru de amanare a alegerilor pentru PE”, a anuntat presedintele democrat, Emil Boc. El a aratat ca tema alegerilor pentru PE „este una de importanta nationala, cu implicatii majore de politica interna si de politica externa”.


Boc a precizat ca premierul apartine Aliantei PNL-PD, astfel ca decizia privind alegerile europene trebuie sa fie luata in CNC-ul acestei structuri politice. Liderul PD a spus ca, potrivit Protocolului Aliantei, deciziile Guvernului se iau prin consensul membrilor Cabinetului prezenti la sedinta. In cazul in care nu exista consens intre membrii Guvernului, deciziile se iau prin consultari intre primul-ministru si viceprim-ministru. Daca respectivele consultari premier-vicepremier esueaza, se convoaca, in 14 de ore, CNC-ul Aliantei, pentru a se lua o decizie.


El a completat ca, dupa sedinta CNC-ului Aliantei, va avea loc si o consultare a reprezentantilor UDMR pe subiectul alegerilor europene.


Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, sambata dimineata, ca va propune amanarea alegerilor pentru Parlamentul European, decizie care ar urma sa fie aprobata luni, 12 martie, intr-o sedinta speciala de Guvern, si a precizat ca nu va ceda unor presiuni politice, fie ca ar veni din partea partenerilor de coalitie sau a opozitiei.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.