Democratii contesta demiterea prefectilor

Democratii contesta demiterea prefectilor

0 202

Liderii PD isi indeamna?prefectii destitutiti, printre care si Prefectul de Brasov, Aurelian Danu,?sa atace in contencios decizia Guvernului de eliberarare din functie.


Dupa cum se stie, ?Guvernul a decis demiterea lui Nicolae Giugea, Marinica Cazacu, Ion Aurelian Danu, Cristian Vladu, Ion Carstoiu si a fostului liberal Ionel Izina din functiile de prefecti ai judetelor Dolj, Ialomita, Brasov, Hunedoara, Arges si Teleorman. Fostii prefecti de Hunedoara, Arges si Brasov au facut rocada cu subprefectii din judetele respective, inlocuitorii provenind din PNL. Prefectii de Dolj, Ialomita si Teleorman au devenit inspectori guvernamentali.


Secretarul general al PD, Vasile Blaga, considera ca schimbarea s-a facut in mod netransparent si ilegal si isi exprima convingerea ca democratii isi vor relua locurile in fruntea Prefecturilor, cu ajutorul instantelor, aceasta deoarec, spune el, toti cei 5 au primit anul trecut calificative de foarte bine si bine. Blaga este de parare ca la mijloc e vorba doar de razbunare politica si ca vor cadea in continuare capete, iclusiv din randul prefectilor liberali, care insa au cochetat cu PLD si l-au criticat pe premier.


Daca Blaga a acuzat in termeni civilizati, senatorul Radu Berceanu, suparat foc de cand?i s-a luat din mana jucaria numita ministerul transporturilor, a reactionat dur. “Tariceanu 2 si-a schimbat parerile, ca a cazut cu motocicleta si i s-au zguduit ideile prin cap si considera ca prefectii trebuie sa fie politici”, a spus Berceanu.


Bianca Sorescu
COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.