„Democratie in comunitatile mici”

„Democratie in comunitatile mici”

0 120

Asociatia Pro Democratia desfasoara in perioada 1septembrie 2007? ? 31 august 2008 proiectul „Democratie in comunitatile mici”, finantat de CEE Trust.? Acest proiect isi propune sa educe cetatenii din 20 de comunitati mici din Romania (comune sau orase mici) in legatura cu drepturile pe care le au si sa-i incurajeze sa se implice in procesul decizional de la nivelul localitatii in care traiesc.


Intr-un comunicat de presa transmis de APD Brasov se arata ca obiectivele proiectului sunt: Realizarea si diseminarea unei cercetari privind instrumentele de participare civica, in special cu privire la elaborarea bugetelor publice, cu accent pe principiul subsidiaritatii; Dezvoltarea de Grupuri de Initiativa Cetateneasca in 20 de comunitati pilot; Sprijinirea fiecarui Grup de Initiativa Cetateneasca sa identifice si sa incerce sa rezolve cel putin cel putin o problema locala prin colaborarea cetatenilor cu autoritatile publice; Multiplicarea acestor initiative prin diseminarea informatiei, a metodologiei si a experientei castigate de-a lungul proiectului.


?


Proiectul este in desfasurare la Bod si la Rasnov


In judetul Brasov, comunitatile in care se desfasoara acest proiect sunt comuna Bod si orasul Rasnov. In cadrul proiectului s-au desfasurat pana in prezent actiunile privind identificarea membrilor Grupurilor de Initiativa Cetateneasca, in Bod Sat si in cartierul I.L. Caragiale din orasul Rasnov, acestia fiind instruiti cu privire la instrumentele de participare civica pe care le au la dispozitie conform prevederilor Legii 544/2001 privind accesul liber la informatia publica si Legea 52/2003 privind transparenta decizionala.? In cadrul intalnirilor s-a evidentiat necesitatea desfasurarii unor dezbateri publice pe teme de interes local, ce vor fi organizate de catre Asociatia Pro Democratia Club Brasov? in parteneriat cu Primariile din localitatile mentionate.


?


Dezbateri publice


In comuna Bod, dezbaterea publica va avea ca tema „Prezentarea investitiilor privind apa potabila si canalizarea din comuna Bod”, fiind programata pentru sambata, 10 noiembrie 2007, ora 13.00, la Caminul Cultural din localitate. La dezbatere vor fi invitati responsabili din Primaria Bod, beneficiarul investitiilor, din cadrul Companiei Apa Brasov si din partea proiectantului si executantului proiectului de canalizare din aceasta localitate.


Potrivit aceluiasi comunicat de presa, in orasul Rasnov,? in urma intalnirii grupului de lucru s-a considerat oportun a se organiza o dezbatere publica cu tema „Regulamentul de salubritate al orasului Rasnov”, cetatenii sustinand ca in aceasta directie s-ar putea aduce imbunatatiri, mai ales in sensul constientizarii localnicilor asupra modului de depozitare a gunoaielor menajere si a educatiei in acest sens. Dezbaterea este programata pentru miercuri, 31 octombrie 2007, ora 17.00, in sala fostei cantine ISR. Dezbaterea publica va fi organizata de catre Asociatia Pro Democratia Club Brasov in colaborare cu Primaria Orasului Rasnov. Temele ce vor fi luate in discutie sunt legate de igienizarea spatiilor verzi, gunoaiele de pe malul si din albia Ghimbaselului si proiectul Regulamentului de salubritate al orasului Rasnov ce va fi discutat si supus aprobarii Consiliului Local Rasnov in prima sedinta din luna noiembrie.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.