Demisie iminenta in conducerea revolutionarilor brasoveni

Demisie iminenta in conducerea revolutionarilor brasoveni

0 818

Valentin Paiu, vicepresedinte al organizatiei revolutionarilor de la Brasov, se gandeste la demisie dupa violentele a caror victima a fost chiar in sediul organizatiei. Se pare ca si alti cativa dintre semnatarii scrisorii care a incins spiritele in randul luptatorilor impostori n-ar mai vrea sa-si pastreze iscalitura pe documentul care le contesta unora dintre colegi rolul determinant in Revolutia din Decembrie 89

Valentin Paiu, vicepresedinte al organizatiei revolutionarilor de la Brasov, se gandeste la demisie dupa violentele a caror victima a fost chiar in sediul organizatiei. Se pare ca si alti cativa dintre semnatarii scrisorii care a incins spiritele in randul luptatorilor impostori n-ar mai vrea sa-si pastreze iscalitura pe documentul care le contesta unora dintre colegi rolul determinant in Revolutia din Decembrie 89.
Vasile Mardare, presedintele organizatiei brasovene, pretinde ca nu stie nimic despre viitoarea demisie a lui Paiu dupa bataia incasata, pe care a calificat-o drept o cearta intre barbati.
Dupa ce au fost publicate numele celor care au primit certificat de revoluţionar cu rol determinant în Decembrie 1989, 13 membri ai organizatiei revolutionarilor brasoveni au semnat o scrisoare, pe care au expediat-o Comisiei Parlamentare care va decide calitatea fostilor luptatori.
Documentul cuprinde mai multe nume despre care semnatarii afirma ca stiu sigur ca nici măcar nu au participat la evenimente sau altii carora nu li se cuvine calificarea de luptator cu rol determinant. Semnatarii au cerut si verificarea atenta a calitatii celor contestati.
La doar cateva zile de la expedierea documentului, vicepresedintele Valetin Paiu, unul dintre semnatari, a fost amenintat si lovit chiar in sediul organizatiei conduse de Vasile Mardare.revolutionaribv
Desi incidentul pare desprins din vremurile considerate apuse, cand functiona legea pumnului in organizatie, presedintele Mardare califica cele petrecute drept o cearta. Mai mult, Vasile Mardare pretinde ca 9 dintre cei 13 semnatari ai scrisorii care demasca impostura de la Brasov si-ar fi exprimat dorinta de a-si retrage samnatura de pe documentul care a tulburat din nou apele in organizatia brasoveana.
Cum revolutionarii asteapta cu interes ca legea care le-ar recunoaste meritele sa treaca de Parlament dupa ani de insistente si demersuri, singurul motiv pentru care vicepresedintele Paiu si-ar da demisia ramane teama de violentele colegilor deranjati de continutul scrisorii.
Daca va fi votata, Legea Recunostintei ar recompensa meritele fostilor luptatori din Decembrie 89 cu sume de peste 2000 de lei pe luna.
Cum banii se vor plati retroactiv pentru o perioada de aproape 2 ani, nu e de mirare ca impostorii incearca cu orice pret sa ramana pe lista care le recunoaste faptele laolalta cu cele ale luptatorilor autentici.

 

Vifor Rotar

 

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.