Demisia lui Streinu Cercel o MEGA AFACERE CU VACCINURI

Demisia lui Streinu Cercel
o MEGA AFACERE CU VACCINURI

0 57

Demisia secretarului de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Streinu-Cercel a fost pregatita in „laboratoarele” PSD. Totodata, in spatele „tehnocratului” Streinu-Cercel, un grup de oficiali ai MS, apropiati ai fostului ministru Ion Bazac, pregateau o mega-afacere cu vaccinuri, masti de protectie si substante dezinfectante achizitionate rapid, pe fondul panicii induse.
Conform unor surse din PSD ziarul “EVENIMENTUL ZILEI” afirma ca ieri-seara a avut loc o discutie intre Ion Bazac, fostul ministru PSD al Sanatatii, apropiat al lui Mircea Geoana si Adrian Streinu-Cercel. Bazac i-ar fi cerut sa demisioneze si i-ar fi dat asigurari ca, dupa revenirea PSD la putere, isi va recapata postul, ba chiar ar putea spera la cel de ministru al sanatatii.

Iar Adrian Streinu-Cercel l-ar fi ascultat pe Bazac, cel caruia, de altfel, ii datora postul. E adevarat, Streinu-Cercel a fost numit secretar de stat de ministrul interimar al sanatatii Adriean Videanu.
Planul electoral al PSD este ca teroarea gripei porcine sa se deconteze in procentele lui Traian Basescu. Prin demisia lui Adrian Streinu-Cercel, a doua zi dupa ce a fost criticat de seful statului, se incearca acreditarea ideii ca Traian Basescu a fost cel care l-a impins la acest gest.
Al doilea pas al strategiei este ca, in urmatoarele zile, cand oricum numarul cazurilor de imbolnavire va creste si populatia va intra in panica, raspunderea sa fie transferata la seful statului pe motiv ca, in mijlocul crizei gripei porcine, Ministerul Sanatatii a fost privat de implicarea unui specialist, a unui tehnocrat.
In acelasi timp, conform strategiei PSD, Basescu va fi acuzat ca a impiedicat achizitionarea de vaccinuri si materiale pentru protejarea impotriva gripei. Un alt efect urmarit prin exploatarea gripei este ca, in urma panicii dirijate chiar de oficiali ai Ministerului Sanatatii, controlat inca de PSD, sa se obtina demobilizarea electoratului, o prezenta mica la urne in zona urbana.

Dincolo de considerentele electorale se gasesc interese de afaceri de multe zeci de milioane de euro, exploatate in atmosfera tulbure a panicii create de gripa porcina.
Un grup de oficiali din Ministerul Sanatatii, apropiati ai fostului ministru Bazac – Alexandru Rafila, Molnar Geza, Amalia Canton si Adriana Pistol – au pregatit in aceasta perioada o licitatie rapida pentru achizitionarea a 12 milioane de masti si 500 de tone de solutie dezinfectanta. Pentru aceste achizitii, Ministerul Sanatatii pusese la dispozitie patru milioane de euro.

Pe de alta parte, achizitionarea dozelor de vaccin era o alta afacere, de 100 de milioane dolari. Prin aceasta actiune se favoriza o singura firma: RELAD PHARMA, care distribuia vaccinuri produse de Novartis.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.