Dupa ce a jignit milioane de romani, demisia lui Ioan Rus acceptata...

Dupa ce a jignit milioane de romani, demisia lui Ioan Rus acceptata de catre premierul Ponta

0 436
Fostul ministrul Ioan Rus a jignit milioane de romani

 Ministrul Transporturilor Ioan Rus a declarat miercuri seara la Digi24 ca romanii din diaspora lucreaza pe circa 1500 de euro, iar „de banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva”. Declaratia socanta vine la doar doua zile inaitea votului din Parlament pe motiunea de cenzura pe tema votului din diaspora de la alegerile prezidentiale.
Romania are 3 milioane de oameni sa zicem, din forta activa, in acest moment in Occident. 3 milioane, dintre care vreun milion sunt fierari, betonisti, zidari si asa mai departe. Lucreaza in constructii, autostrazi etc. prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva. De 700 de euro vin acasa jumatate„, a declarat ministrul Ioan Rus la Digi 24.
Cosmin Prelipceanu, realizatorul emisiunii „Jurnalul de seara”, a reactionat la declaratie afirmand „o generalizare artistica, sa spun asa, o licenta”, iar Ioan Rus a confirmat: „Da, absolut, o licenta”.
Declaratia in discutie a fost facuta la ora 21:21. Afirmatia poate fi ascultata mai jos la minutul 1:21:14 din inregistrare. 
Cum explica Ministerul Transporturilor declaratia lui Ioan Rus
Prin declaratia pe care domnul ministru Ioan Rus a facut-o la emisiunea Jurnalul de Seara de la Digi 24, cu privire la intoarcerea acasa a romanilor plecati sa munceasca in strainatate, domnia sa a dorit sa atraga atentia asupra unei realitati dure din Romania de astazi. De altfel, ministrul Rus a afirmat chiar in cadrul emisiunii, ca formularea folosita este o „generalizare artistica, o licenta”, arata Ministerul Transporturilor intr-un comunicat in care incearca sa explice declaratia ministrului, potrivit caruia „romanii din diaspora lucreaza pe circa 1500 de euro, iar „de banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva”.multume pt. VOT
Ioan Rus afirma, in comunicatul citat, ca „Imi cer scuze daca prin formularea aleasa am jignit pe cineva, dar intentiile mele au fost de a semnala o situatie grava cu care se confrunta multe familii de romani, fara sa-i jignesc, ci chiar compatimindu-i. Am facut referire la destramarea familiilor si la copiii lasati in grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului ca parintii lor au plecat sa munceasca in alte tari in speranta de a-si construi un trai mai bun. Nu am dorit sa aduc in niciun fel atingere demnitatii vreunei persoane prin acele declaratii, ci doar sa atrag atentia asupra pretului mare pe care-l platesc mii de romani care au ales sa plece sa munceasca in strainatate. Am dorit, totodata, sa le transmit celor plecati departe de casa ca, in viitorul apropiat, multi dintre acestia si-ar putea gasi un loc de munca in tara, pentru ca Romania va avea nevoie de forta de munca, de specialisti in domeniul constructiilor, odata ce vor fi demarate proiectele de infrastructura prevazute de Master Planul General de Transport.
„Regret situația generată de declarațiile dlui Ioan Rus! Acesta și-a asumat răspunderea și mi-a prezentat demisia din funcția de ministru! Am acceptat demisia și săptămână viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!”, a scris Ponta pe Facebook, la scurt timp după ce a avut o discuție la Palatul Victoria cu Ioan Rus.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.