Demararea constructiei aeroportului, reflectata in presa

Demararea constructiei aeroportului, reflectata in presa

0 134

Pentru a vedea care este starea de spirit in privinta inceperii lucrarilor la viitorul aeroport international, am selectat cateva extrase din presa brasoveana. Din tot ceea ce s-a scris se poate trage o singura concluzie: toata lumea se bucura.
„Am crezut in acest proiect si nu m-am descurajat, chiar daca au fost multe piedici. Stiam ca o sa reusim. Potentialul acestui aeroport este foarte mare, deoarece Brasovul e o zona industriala, dar si turistica. Speram sa terminam lucrarile in decurs de 30 de luni, iar la sfarsitul anului 2010 sa poata ateriza la Ghimbav primul avion”, a declarat Weisberger, la inaugurarea santierului. Aeroportul Montreal si IATA si-au aratat deja interesul pentru acordarea de consultanta manageriala si training pentru tehnicieni.
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a apreciat proiectul de la Brasov, sustinand ca un astfel de proiect doreste sa realizeze si el in sudul Bucurestiului, in cazul in care va fi ales primar general al Capitalei.” (Amos News)

“Toti cei prezenti la eveniment, reprezentanti ai autoritatilor locale, dar si multi oameni de afaceri, au fost extrem de bucurosi de realizarea acestui obiectiv, care va atrage mai multi turisti straini, dar si investitori la Brasov. Ronald Weisberger, presedintele companiei canadiene Intelcan, cea care va construi aeroportul, a declarat ca este extrem de fericit de faptul ca in sfarsit lucrurile au inceput sa se miste in ceea ce priveste construirea acestui obiectiv la Brasov, orasul sau de origine, chiar daca a durat destul de mult timp pana la finalizarea traseelor birocratice. „Daca era un alt investitor in afara domnului Weisberger ar fi plecat de mult”, a spus presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, care ar dori ca aeroportul sa fie denumit „Iosif Silimon”, dupa numele unuia din marii ingineri ai aviatiei romane.
Weisberger a declarat ca finantarea aeroportului va fi asigurata de trei banci din Elvetia, Portugalia si Austria. Acesta a mai spus ca aeroportul de la Brasov nu va fi in concurenta cu cel de la Sibiu, din moment ce „acolo se face o treaba neprofesionista, pentru ca nu e normal ca aeroportul sa fie la mai mult de 50 de kilometri de oras”. (BZB)

Constructia aeroportului brasovean, conform planurilor, este impresionanta, spatiile sunt generoase, cladirea din sticla si otel – este structurata pe trei nivele. In interior sunt scari rulante, salile de asteptare spatioase, iar zona de cek-in este la fel ca in aproape toate aeroporturile europene. Obiectivul brasovean va avea o suprafata totala de peste 200 de hectare si urmeaza sa fie construit in asa fel incat sa suporte o dezvoltare modulara pana la o capacitate de doua milioane de pasageri anual, in timp ce capacitatea de cargo ar putea fi dezvoltata de la 60.000 de tone anual la 200.000 de tone. In prima faza, capacitatea aeroportului va fi de un milion de pasageri pe an.
Pista de aterizare va avea 2.600 de metri si va putea fi folosita de avioane de capacitate medie, de tipul Boeing 767 ori Airbus A 330. Viitorul aeroport va fi de categoria a III-a, ceea ce inseamna ca avioanele vor putea ateriza in orice conditii meteorologice.
Este bine de spus ca: aeroportul brasovean nu este asteptat doar de localnici ci si de europeni. Obiectivul se afla pe harta de transport a Europei, cand inca proiectul exista doar pe hartie. Multa vreme pentru brasoveni aeroportul a fost doar un vis frumos. Astazi este realitate. (Brasovul Tau)

“Presedintele companiei canadiene Intelcan Technosystems Inc., Ronald Weissberger, firma care va asigura finanþarea, a precizat ca, desi abia astazi se pune piatra de temelie la Aeroportul de la Brasov, trei companii aeriene (toate de tip low cost), respectiv Austrian Airlines, Malev si Wizz Air si-au aratat intentia de a opera in judetul nostru.” (Transilvania Expres)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.