Delta Dunarii este plina de pensiuni ilegale

Delta Dunarii este plina de pensiuni ilegale

0 90

Delta Dunarii este un loc frecventat de tot mai multi turisti in utlima perioada, care au aflat ca este la moda sa petreci cateva zile in delta. Fie ca se duc acolo pentru ca sunt atrasi de frumusetile si unicitatea locului, fie ca se duc pentru a le face pe plac prietenilor, cu totii se intorc multumiti de experienta unica pe care acest mic rai pe pamand ti-o poate oferi.
Bineinteles ca localnicii au inteles ca pot specula momentul si pot profita de pe urma resedintei lor.
Peste 50 de pensiuni turistice construite ilegal au fost descoperite in Delta Dunarii
”Chiar si imobilele construite cu autorizatie de la primarii nu au autorizatie de mediu.” Nici un primar nu a fost sanctionat in acest an pentru incalcarea legii. Peste 50 de imobile turistice ilegale au fost descoperite in Delta Dunarii.
Paul Cononov, guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), a declarat ca “un control efectuat de o echipa complexa compusa din agenti ecologi, comisari ai Garzii de Mediu, politisti si inspectori din domeniul calitatii constructiilor a verificat legalitatea constructiilor realizate in acest an in satele Deltei. Zeci de imobile au fost ridicate fara autorizatie de construire, iar cele care au fost autorizate de primarii nu detin autorizatie de mediu. Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, care este autoritate de mediu in delta, nu va emite autorizatii de mediu retroactiv pentru respectivele imobile”.
Lucian Simion, prefectul judetului Tulcea, a declarat ca “dispretul manifestat de primarii din Delta Dunarii fata de legislatia in domeniul urbanismului este ingrijorator”. Acesta a precizat ca va cere sprijinul specialistilor in urbanism de la Consiliul Judetean Tulcea pentru a aplica legea in satele din Delta.
Desi exista acte de control privind ilegalitatile comise de primarii din Delta in privinta autorizarii unor constructii turistice, nici un primar nu a fost sanctionat in acest an pentru aceste incalcari ale legii.
Proprietarii imobilelor ilegale folosesc pensiunile turistice, chiar daca nu detin autorizatii de functionare si nu platesc taxe la bugetele locale. “Pensiunile ilegale din Delta apar precum ciupercile dupa ploaie, iar evaziunea fiscala in aceasta zona a devenit un fenomen de masa”, a conchis prefectul judetului Tulcea, Lucian Simion.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.