Degringolada pe Autostrada Bucuresti – Brasov (I)

Degringolada pe Autostrada Bucuresti – Brasov (I)

0 173

Autostrada Bucuresti – Brasov este asteptata de fiecare sofer, persoana care a circulat vreodata pe aceasta ruta din tara noastra. Lipsa ei ne costa milioane de euro. Cu toate acestea, doar pentru ca este mare nevoie de ea nu inseamna ca lucrarile vor fi accelerate pentru atingerea acestui deziderat. Nu, deloc!
Planul cincinal care va lua startul in acest an are ca obiectiv realizarea ametitoarei cifre de 30 de kilometri din Autostrada Bucuresti-Brasov, desi in doi ani de la inaugurarea lucrarilor nu a fost asfaltat nici un metru de drum. Acesta este scopul pentru care reprezentantii ministerului Transporturilor vin la serviciu.
Singura portiune pe care la ora actuala se lucreaza se afla intre kilometrul 54 si kilometrul 60 al viitoarei autostrazi. Situatia din teren se pare ca va incurca socotelile oficialilor de vreme ce exproprierile nu au fost finalizate, iar constructorii reclama faptul ca sunt incurcati in realizarea lucrarilor de terenuri, imobile si parcele de paduri cu situatie juridica neclarificata.
„Vreau banii pe terenul luat, la valoarea de anul trecut. Nu doresc sa ma mai judec cu statul pentru ca nu are rost. Terenul mi-a fost luat acum cinci luni, se lucreaza pe el, dar eu nu am primit nici o letcaie”, ne-a spus un localnic din Stefanestii de Jos, citat de cotidianul Romania Libera.
Daca in urma cu nici un an majoritatea localnicilor erau nemultumiti de pretul oferit pe metrul patrat de teren sau cautau sa se opuna exproprierilor, acum, cand preturile imobilelor si suprafetelor agricole au scazut mult, acestia nu mai doresc decat obtinerea rapida a banilor pe exproprieri.
Autostrada Bucuresti-Brasov este proiectata sa aiba o lungime de 164 de kilometri si este impartita in patru tronsoane. Pana in prezent s-au desfasurat unele lucrari de decopertare, fundatii, excavatii si umpluturi doar pe primul tronson, pe mici portiuni, intre Bucuresti si Ploiesti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.