Degeraturi la Centrul pentru persoane fara adapost

Degeraturi la Centrul pentru persoane fara adapost

0 728

Un om al strazii a ajuns la Centrul pentru persoane fara adapost de pe strada Zizinului cu degeraturi la ambele picioare. Abia dupa ce a petrecut o noapte la caldura, barbatul a constat dimineata ca are rani purulente si ca nu mai poate umbla. Angatii centrului l-au igienizat, l-au deparatizat si l-au trimis la spital

Un om al strazii a ajuns la Centrul pentru persoane fara adapost de pe strada Zizinului cu degeraturi la ambele picioare. Abia dupa ce a petrecut o noapte la caldura, barbatul a constat dimineata ca are rani purulente si ca nu mai poate umbla.
Angatii centrului l-au igienizat, l-au deparatizat si l-au trimis la spital.
Gerul cumplit din ultimele zile au facut ca imobilul din Uzina 2 sa-si atinga capacitatea dedegeraturi1 cazare in paturi, pe doua dintre tipurile de servicii pe care le ofera: adapost de noapte si adapost de urgenta.
In noaptea de miercuri spre joi, au innoptat in centru 70 de oameni ai strazii, dintre care 50 vin constant la adapostul de noapte in timp ce 20 s-au prezentat sau au fost adusi in regim de urgenta.
In ciuda interdictiilor din centru, oamenii vin bauti sau consuma alcool chiar in interiorul institutiei, unde beneficiaza de cazare, un ceai cald, pachetel de hrana rece la micul dejun, dar si servicii sociale. In acest fel, angajatii centrului incearca sa ii determine sa vina constant, ca sa poata beneficia si de consiliere, de un grup de sprijin, eventual de ajutor in procurarea actelor, care celor mai multi le lipsesc.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.