Defuncta ADA va fi ingropata la Sapanta

Defuncta ADA va fi ingropata la Sapanta

0 89

Dupa ce s-a uns pe sine in fruntea MAE, cu concursul de nevoie al lui Traian Basescu, primul ministru de Externe al Romaniei uzurpa si prerogativele ministrului Sanatatii. Cu aerul de cioclu preocupat pe care-l afiseaza de cateva luni, Calin Popescu Tariceanu a luat pulsul Aliantei, aflata la pamant de ceva vreme, dupa ce si-a pierdut constienta printre prioritatile aliatilor pedisti si penelisti. „A murit!” a diagnosticat medicul Calin, doctor in metastaze si accidente vasculare. La stimularile cardiace de rutina, Alianta DA a raspuns NU.
Cine-ar fi crezut? Asa portocalie cum era la fata parea ca se simte bine, in ciuda celor cateva preinfarcturi pe care i le-au produs membrii ei. Daca asta a fost intentia lor de la bun inceput, procesul de ucidere lenta a infratirii victorioase din 2004 a fost o proba de masochism cu perversiuni, iar rezultatul nu justifica eforturile depuse pentru a o ajuta pe ADA sa treaca in istorie. Daca nu-si propusesera din start un asemenea deznodamant si au crezut sincer in uniunea lor, liberalii si democratii sunt vinovati oricum ca au lasat-o sa sucombe sub ochii lor. Desi s-au aplecat din cand in cand asupra-i sa-i croiasca o pereche de palme sau sa-i treaca pe sub nas flaconul cu saruri de resuscitare, fostii aliati sunt la fel de responsabili de moartea intelegerii lor de stransura.
Dupa declararea decesului oficial, pedistii isi strang lucrurile cu care-au venit de-acasa la guvernare si aerisesc incintele in care au concubinat mai bine de doi ani cu fostii parteneri, deveniti acum dusmani. Improspatarea atmosferei n-are cum sa strice in interioarele in care a ADA bolea de luni bune; daca i-ar fi administrat la timp portia de aer, poate ca ar mai fi fost acum in viata.?
Locurilor caldute inca in care au clocit pedistii li se dau deja tarcoale de sumedenie de indivizi. Printre specialistii in imbalsamari, descinsi cu instrumentarul sa-i ia ADEI mulajul pentru muzeul figurilor politice de ceara, partenerii maghiari se pregatesc sa ocupe posturile ministrilor PD. Portofoliul Justitiei este unul dintre ele, grevat insa de un handicap in plus fata de cel lingvistic, de care sufera in general subordonatii lui Marko Bela; dupa ce ca-i legata la ochi, Justitia n-o sa stie bine nici limba. Macar daca, in virtutea legii compensatiei, i se va ascuti auzul.
Daca impartirea posturilor vacantate de oamenii lui Boc va starni dispute si ciondaneli, asupra unui lucru priveghetorii la capataiul decedatei le va fi usor sa cada de acord. Epitafurile ce vor impodobi mormantul vor fi selectate din colectia uriasa de pareri de bine si bezele pe care si le trimiteau proaspetii presedinte Basescu si premier Tariceanu imediat dupa alegerile din 2004. Ca material este pentru cateva volume de dedicatii. I-auziti: „Traiane, vom fi alaturi de tine si la bine si la greu. Inteleg rolul de presedinte jucator si nu am nici un complex. Ma inteleg perfect cu Traian Basescu. Ne place sa muncim impreuna, suntem politic si uman complementari”. Sau: „Calin Popescu Tariceanu, desemnat premier al Aliantei PNL-PD, are in mine un sustinator fara rezerve. Voi fi un partener ireprosabil al lui Calin Popescu Tariceanu atat in campania electorala, cat si in perioada guvernarii”.
Nici chiar scrijelitorul de cruci de la cimitirul vesel din Sapanta n-ar fi gasit formule mai hazlii pe care sa le sape in marmura de la capataiul defunctei ADA.
La Brasov, alianta locala PNL-PD a beneficiat din plin de vecinatatea lantului muntos pentru a se proteja de seismele ce au scuturat cardasia partenerilor de la Bucuresti. In ciuda disputelor din Capitala, provincia brasoveana n-a reactionat la divortul stabilor de pe Dambovita; pe plan local, unde sumele in litigiu sunt mai mici, o cumetrie impotriva firii este mai recomandabila decat o despartire cu nabadai. Daca nu insistau ziaristii cu intrebarile lor curioase, partenerii de guvernare de sub Tampa erau in stare sa tina in continuare cadavrul vechii infratiri ferit de ochii lumii, in ultima camera din apartamentul comun. Primarul Scripcaru a refuzat sa comenteze foaia de deces a ADA, dar seful judetului, Aristotel Cancescu, mai putin sensibil la mirosuri, a facut o constatare de medic legist: „La Brasov, Alianta e moarta cam de vreun an”.
Daca circumstantele n-ar fi atat de pascale iar mielul singura carne cu cautare, mai ca-ti vine sa le lipesti pe frunte zicerea din galantarul cu produse porcine: „Ei guverneaza si scroafa-i moarta-n cotet”.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.