Decojind Ceapa la Penitenciarul Codlea

Decojind Ceapa la Penitenciarul Codlea

0 212

De la Penitenciarul zis de maxima siguranta de la Codlea, unul dintre cei incarcerati a evadat in urma cu cateva zile. Detinutul se numeste Ceapa si, in momentul evadarii, lucra in gospodaria agrozootehnica a stabilimentului. Unde cel mai probabil plivea ceapa, stiut fiind ca puscaria este o locatie respectabila, unde fiecare presteaza potrivit faptelor si abilitatilor sale.


De respectiva leguminoasa se ocupa si gardienii de la Codlea, in capul carora se sparg acum deficientele sistemului de incarcerare in care lucreaza. Nu stiu daca l-au citit pe controversatul Gunter Grass, incasatorul unui premiu Nobel pentru romanul „Toba de tinichea”, dar ceea ce fac ei acum se potriveste manusa cu actiunea din ultima carte a scriitorului german. Una de confesiuni, in care inzestratul condeier isi recunoaste pacatele tineretii naziste, botezata sugestiv „Decojind ceapa”.


La fel de mult trebuie ca lacrimeaza acum dupa evadatul Ceapa paznicii platiti sa-l supravegheze in timp ce gradinarea, cu cateva luni inainte de intrarea la comisia pentru reducerea perioadei de detentie. La fel trebuie ca se simt acum mascatii, politistii, informatorii si toti cei angrenati in dispozitivul fortelor ce scotocesc fiecare ungher din Rasnov, localitatea de bastina a evadatului, dar si imprejurimile, pentru recuperarea infractorului.


Singurii care nu si-au pierdut capul au fost contopistii insarcinati cu redactarea de informari catre presa. Citind textul acestei comunicat, e greu sa pricepi ca un detinut ar fi evadat din puscarie. Expertii in cuvinte de la cancelarie vorbesc despre „persoana privata de libertate” Ceapa. Care n-ar fi evadat, ci doar „a parasit” unitatea agricola din spatele penitenciarului.


La asa retorica abila si contorsionista, nu te mai miri ca, in popor, aruncarea dupa gratii echivaleaza cu intrarea la facultate.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.