Declaratiile unui ziarist de investigatii

Declaratiile unui ziarist de investigatii

0 170

Catalin Tolontan, cunoscut mai mult ca ziarist sportiv, dar implicat in „cazul Ridzi” deoarece i-a „mirosit ca pute” pe acolo, afirma, in cadrul unei emisiuni televizate, ca doamna ministresa si-a platit imaginea cu banii Ministerului Tineretului.
„Nu e normal ca Monica Iacob Ridzi sa fie de 300 de ori la stiri in zilele de 1 si 2 mai. Monica Iacob Ridzi si-a platit, cu banii Ministerului Tineretului si Sportului, imaginea sa. Mai grav decat atat este ca in contracte, incheiate pe 22 aprilie, scrie negru pe alb cum vor arata emisiunile de stiri de la cinci televiziuni din Romania pe 1 si 2 mai. Acest lucru, conform Legii audiovizualului, este interzis”, a afirmat Tolontan. Iar cele afirmate nu sunt vorbe in vant, caci ziaristul este vechi in meserie si stie ce il paste daca face afirmatii de asemenea gravitate fara a fi in posesia unor dovezi clare.
In legatura cu desfasurarea lucrarilor si audierilor din Comisia Parlamentara, instituita pentru cercetarea acestui caz Monica Iacob Ridzi, jurnalistul este de parere ca exista o vointa de a se rezolva acest caz.
„Indraznesc sa spun ca exista o vointa transpolitica. Cei de la PD-L au un tip de atitudine, dar care este nuantata. In timp ce Cristian Boureanu nu stie cum sa opreasca in fiecare dimineata Comisia, Sever Voinescu este destul de ingrijorat de probele care exista”, a mai spus Tolontan.
Ziaristul a precizat ca toata ancheta a fost construita pe marturii oficiale si documente oficiale, obtinute in conformitate cu Legea accesului la informatiile publice.
„Sper ca acesta este doar primul caz. Orice ziar din Romania poate trimite la MTS sau la Ministerul Mediului sau la Ministerul Comunicatiilor ceea ce am trimis noi catre MTS. Ei sunt obligati sa dea documentele respective. Vom vedea lucruri ingrozitoare, aºa cum am vazut in acest caz”, a adaugat Tolontan.
In context se mai poate arata ca, pana acum, 9.000 de oameni au trimis mesaje pe mailul personal al lui Emil Boc, cerand demisia lui Ridzi. „Le-au citit si sunt destul de ingrijorati”, a precizat Tolontan.
Este de inteles ezitarea lui Boc, care, in mod normal, trebuia sa o zboare pe Ridzi din minister, poate chiar inainte de a iesi la iveala matrapazlacurile acesteia, si nu s-ar mai fi iscat tot tambalaul. Boc nu a primit inca ordin de la Cotroceni cum sa actioneze, palat in care Basescu se da de ceasul mortii sa-i pice in mana si vreo facatura de-a vreunui ministru pesedist, ca sa stie cum sa joace, cu toate ca este putin probabil ca „tovarasii” de coalitie sa fie atat de imprudenti incat sa o comita mai dihai decat fraiera si lacoma Ridzi. Iar daca nu se va intampla nimic in acest sens, valoarea actiunilor basesciene pentru prezidentiale vor scade temeinic, pentru ca pe lista neagra mai sunt, cam in programul viitor, si alti ministri PD-L cu bube negre sub brat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.