Declaratiile de venit se depun personal pana la 15 mai 2009

Declaratiile de venit se depun personal pana la 15 mai 2009

0 200

Brasovenii au uitat de taxe si impozite. Directia Generala a Finantelor Publice Brasov a primit doar 2.758 de declaratii de venit, aferente anului 2008. Suma este foarte mica in comparatie suma totala a declaratiilor care trebuiau sa fie primate, suma care ajunge la aproximativ 18.592 de declaratii. Situatie similara este si la Targu Mures, acolo unde pana acum au depus declaratii 1567 de contribuabili, desi sunt asteptate insa 14.000 de declaratii. Finantistii spun ca, asa cum s-a intamplat si in anii trecuti, foarte multi contribuabili se vor inghesui in ultimele zile sa isi depuna declaratiile.
In urma deciziei luate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, declaratia privind impozitul pe venitul global nu va mai ajunge acasa la contribuabili. Hotararea este menita sa faca o economie de peste cinci milioane de lei, prin renuntarea la scrisorile recomandate trimise fiecarui roman, care lucreaza in mai multe locuri. Declaratia poate fi obtinuta de pe site-ul www.anaf.ro sau de la unitatea fiscala din fiecare judet si se depune fie prin posta (scrisoare recomandata), fie direct la sediul Fiscului.
Declaratia se completeaza si se depune obligatoriu de catre persoanele fizice care au realizat venituri in bani si/sau in natura in anul 2008, pentru veniturile realizate din activitatile: comerciale, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala; cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, realizate in calitate de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal; activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real; castiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare; castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.