Declaratie brasoveana in Parlament

Declaratie brasoveana in Parlament

0 125

O declaratie politica in Parlamentul roman atentioneaza asupra unor sabotaje in ce priveste constructia aeroportului la Brasov. Este vorba de cele aratate parlamentarilor de catre deputatul brasovean Gheorghe Gabor in legatura cu situatia in care se afla punerea in practica a construirii Aeroportului International Brasov – Ghimbav (AIBG).
Iata cate ceva din declaratia deputatului brasovean, ca sa vedeti cine are interes sa blocheze aceasta investitie, cu toate declaratiile perfide aparute in mass-media in ultimul timp.

„Reprezentantii PD-L s-au opus cu vehementa adoptarii legii (privind construirea aeroportului international, n.a.), motivand ca Brasovul nu are nevoie de un aeroport mare, ci de unul de mici dimensiuni, ca ar exista nereguli in ce priveºte stabilirea numerelor topografice ale respectivelor parcele ce formeaza suprafata de 200 ha. Nu cadea in sarcina Parlamentului sa stabileasca numerele topografice. Parlamentul trebuie sa rezolve problema de principiu de a trece terenul dintr-o proprietate in alta. De fapt unii politicienii din Brasov sunt ori rauvoitori, ori incompetenti si nu se deosebesc cu nimic de sefii lor de la centru. De aceea, nu mica mi-a fost mirarea, cand, discutand cu domnul George Scripcaru, vicepresedinte al P.D.-L si primar al Brasovului, am aflat cu stupoare ca fara aprobarea lui niciun aeroport nu va fi construit la Brasov. Probabil doreste sa-i aducem pe intreprinzatori si pe oamenii de afaceri pe caii de la Junii Brasovului, direct de la Otopeni, ca sa le aratam cat de pitoreasca este Valea Prahovei si Valea Timisului”.
In declaratia sa, deputatul Gheorghe Gabor il numeste pe primarul Scripcaru „un fan al incalcarii legii” si datorita altor evenimente provocate de acesta, cum ar fi dorinta de a avea majoritate in Consiliul Local prin nevalidarea consilierilor locali Vasile Bran si Iulian Mara, inlocuitorii lui Carmen Tanasescu si Adrian Maxim, din partea liberalilor, la retragerea acestora din Consiliu, in iunie 2008, cand cu constituirea Consiliului Local, dupa localele de anul trecut. In legatura cu aceasta, Gheorghe Gabor afirma:
„Ma intreb daca au facut acest lucru (consilierii locali pedelisti, n.a.) din proprie initiativa sau la indemnul unei alte persoane. In prima varianta inseamna ca au incalcat legea cu buna stiinta. Daca a doua varianta este valabila inseamna ca acea persoana care i-a indemnat sa incalce legea este deosebit de influenta. Este evident faptul ca actuala conducere a primariei municipiului Brasov nu doreste sa aiba niciun fel de opozitie, nu doreste sa-i fie cunoscute hotararile luate la marginea legii si, mai ales, se pare, ca nu-l doreste in consiliul local pe Bran Vasile, cel care a condus P.D.-ul multi ani in judetul Brasov si ii cunoaste foarte bine pe fostii sai colegi de partid, el fiind acela care ar putea sa le strice jocurile”.
Privind mersul lucrurilor din Brasov, politice si administrative, se pare ca deputatul Gheorghe Gabor are dreptate, chiar daca sunt destui care admira asfaltul scripcarian. Dar mazga de pe acest asfalt poate duce la derapaje necontrolabile, provocate de un primar caruia, se pare, aerul de munte nu-i prea prieste, ametindu-l

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.