Decizie șoc în lumea sportului : Agenția Mondială Antidoping a exclus Rusia,...

Decizie șoc în lumea sportului : Agenția Mondială Antidoping a exclus Rusia, timp de patru ani, de la toate competițiile majore!

0 116

În comitetul executiv întrunit luni la Lausanne (Elveția), WADA a luat o decizie dură împotriva Rusiei. Niciun sportiv nu va mai putea concura timp de patru ani pentru țara sa, ca urmare a scandalului de dopaj în care e Rusia implicată. Măsura are în vedere inclusiv Jocurile Olimpice de la Tokyo și la CM de fotbal din Qatar. Agenția rusă anti-doping are 21 de zile să atace suspendarea, dar e puțin probabil să aibă câștig de cauză.

,,Sancțiunile recomandate au fost aprobate în unanimitate”, a declarat un purtător de cuvânt al WADA, conform L’Equipe. Sancțiunea nu va intra în aplicare imediat, astfel că Rusia va putea participa la EURO 2020, însă nu și la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, ce se va disputa în 2022 și la Jocurile Olimpice din 2020, ce se vor organiza la Tokyo.

Cei care vor aduce dovezi că nu sunt vinovați vor putea concura sub steag neutru, drapelul Rusiei urmând a fi interzis la competițiile respective. Așa s-a întâmplat, bunăoară, la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, unde168 de sportivi ruşi au concurat sub steag neutru, după ce Rusia a fost suspendată ca urmare a scandalului de dopaj de la JO din 2014.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.