Decizie DEFINITIVĂ a instanței: steagul secuiesc, steag publicitar!!

Decizie DEFINITIVĂ a instanței: steagul secuiesc, steag publicitar!!

0 514

Tribunalul Bihor a respins pe 27 noiembrie a.c., apelul lui Laszlo Tokes împotriva sentinței Judecătoriei Oradea care a stabilit că Tokes a fost amendat în mod legal de Poliția Locală Oradea pentru arborarea steagului secuiesc pe clădirea în care funcționează cabinetul său parlamentar.incalcand prevederile Legii 185/2013 .
La trei zile distanta  un revizionist  xenofob si sovin din municipiul Sf.Gheorghe – ce urmeaza a fi indentificat – in mod provocator a profanat drapelul simbolic al tarii, ridicat pe catargul amplasat pe platoul de langa statuia Soldatului Roman cu o zi inainte de Sarbatoarea Nationala!!
Noi credem ca este o actiune deliberata de sfidare si protest impotriva deciziei Tribunalului judetean Bihor, la instigarea partidului lui Tokes!! 

Anterior, Judecătoria Oradea a respins în data de 26 ianuarie 2015 plângerea formulată de

Foto: Agerpres

europarlamentarul FIDESZ Laszlo Tokes împotriva sancțiunii cu avertisment primită din partea Poliției Locale Oradea pentru arborarea steagului secuiesc pe clădirea în care funcționează cabinetul parlamentar al liderului extremist maghiar.

Decizia pe scurt a Tribunalului Bihor: ”Respinge ca nefondat apelul introdus de apelant TOKES LASZLO impotriva sentintei civile nr. 716/26.01.2015 pronuntata de Judecatoria Oradea, pe care o mentine in totalitate.
Respinge cererea apelantului de obligare a paratului la plata cheltuielilor de judecata. DEFINITIVĂ.
Pronuntata in sedinta publica azi 27.11.2015. Document: Hotarâre  1335/2015  27.11.2015”.
Două concluzii foarte clare reies din decizia definitivă a Tribunalului Bihor concluzii susținute și de o altă sentință a Judecătoriei Târgu Mureș:

  1. Steagul secuiesc este un steag publicitar iar statutul său juridic este reglementat de prevederile Legii nr. 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate;
  2. Arborarea steagului secuiesc pe clădiri particulare este ilegală.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.