Decizia de închidere a unităților școlare preuniversitare din municipiul și localități din...

Decizia de închidere a unităților școlare preuniversitare din municipiul și localități din județul Brașov se va lua de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

0 36

Conform legii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este cel care ia decizia închiderii unităților școlare, ca urmare a depășirii incidenței de 3 infectări cu noul coronavirus la mia de locuitori, în diverse localități. Decizia închiderii unităților școlare poate fi luată la maximum 48 de ore de la comunicarea datelor de către DSP, referitoare la incidența cazurilor. Până atunci, unitățile școlare funcționează după același scenariu ca și până la atingerea pragului de infectări de 3/1000.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a suspendat activitatea didactică ce

presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice la încă două unități școlare din municipiul Brașov, unități în care cazurile de infectare cu SARS-CoV2 a depășit valoarea de trei.

În ședința din 19.10.2020, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a suspendat, pentru 14 zile, activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor/preșcolarilor și a cadrelor didactice la Școala Gimnazială nr. 2 Diaconu Coresi din Brașov și la Grădinița cu Program Prelungit nr. 35 din Brașov.

Această măsură presupune trecerea în scenariul roșu – cursuri exclusiv online – pentru toți elevii și profesorii din aceste două unități școlare.

Cu această nouă măsură, numărul unităților școlare a căror activitate a trecut în scenariul roșu a ajuns, în județul Brașov, la 26, cu impact asupra a 8.484 de elevi și 447 de cadre didactice. Din cei peste 84.000 de elevi/preșcolari înscriși în unitățile școlare preuniversitare brașovene, la acest moment avem 28.443 de elevi care beneficiază de lecții on-line (datorită scenariilor galben sau roșu la nivel de clasă, unitate sau localitate) din care 11.240 de elevi (din 476 de clase) participă integral la cursuri on-line.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.