Decembrie, luna turismului de sarbatori

Decembrie, luna turismului de sarbatori

0 52

Luna decembrie este luna Sarbatorilor de Iarna, cu multe zile libere si in care, mai ales cei din Capitala si din campie, doresc sa respire aerul curat pe care il ofera muntele, si sa practice, daca natura permite, si sporturi de iarna. In acest scop, multi si-au rezervat deja locuri, pentru diferite perioade, in statiunile montane sau agroturistice din judetul Brasov.
Astfel, dupa cum a fost data publicitatii situatia, pana in prezent 90% din locurile din Poiana Brasov sunt rezervate de Sarbatori. Prin preajma acestei cifre se afla si zona agroturistica Bran – Moeciu, binecunoscuta multora care s-au obisnuit, datorita mai multor factori, sa-si petreaca timpul liber sau Sarbatorile de Iarna aici
Mii de turisti isi petrec, in aceasta perioada, sfarsiturile de saptamana la munte. Chiar si in lipsa zapezii de pe partii, aerul curat si atmosfera destinsa, tot ambientul, sunt ingredientele de baza ale unui sfarsit de saptamana reusit.
In acest context, hotelierii au spus ca asteapta tot mai multi turisti in perioada urmatoare si mai ales de Sarbatori, cand au pregatit oferte speciale. Pentru sfarsitul de saptamana cu vizita lui Moº Nicolae, pretul unei noapti de cazare in pensiunile din zona Bran-Moeciu a inceput de la 70 de lei si a ajuns la 200-300 de lei, la hotelurilor de trei-patru stele din Predeal sau Poiana Brasov, si dupa cum se preconizraza, pana spre Craciun preturile nu vor creste, ba din contra.

Iar turiºtii care vor sa petreaca Craciunul la munte, vor trebui sa scoata din buzunar intre 300 si 500 de euro, in timp ce pachetele de Revelion se vând cu 1.000 -1.500 de euro, la hotelurile de patru stele din Poiana Brasov, dar mai ieftine in pensiunile agroturistice.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.