Decanul presei românești, Ion Cristoiu, demantelează derbedeii care terfelesc România!

Decanul presei românești, Ion Cristoiu, demantelează derbedeii care terfelesc România!

0 196

Am ajuns deja proasta cu bani a Marilor Puteri. Toți liderii occidentali dependenți financiar de marile companii producătoare de armament ne vîră pe gît, mai ceva decît Greciei înainte ca țara asta să intre în incapacitate de plată, armament second hand, pentru a-l cumpăra în detrimentul bugetului pentru spitale, pentru educație, pentru autostrăzi. La reuniunile de la Bruxelles România e reprezentată de un bolovan care ridică mîna la toate propunerile Germaniei – e vorba de Klaus von Strudel. Nu știu pînă acum să fie în Uniunea Europeană o țară mai supusă poruncilor de la Bruxelles, chiar și atunci cînd acestea lovesc puternic interesele noastre naționale.

Ca român mă simt umilit de aroganța ciocoiască a străinilor față de noi. De ce sîntem tratați ca niște Babuini? Pentru că la nivelul clasei politice sîntem niște babuini. În perioada interbelică, dacă în presa din Occident apărea un articol care terfelea România, toate marile gazete din țară îl făceau praf. Acum, e suficient ca o foaie provincială din Vest să scrie ceva rău despre noi (…jumatate din articolase, fiind..”plasate” de la Bucuresti…) pentru ca întreaga Presă să-l preia, să-l folosească drept argument împotriva partidelor politice adversare. Mai mult, de la venirea PSD la putere, s-a creat chiar un soi de Cartel, privegheat de noul SRI, alcătuit din Realitatea tv și Ziare.com, care fac o publicitate uriașă oricărui pîrț mediatic antiromânesc din Vest.

De ce polemizau ziarele interbelice cu articolele despre România apărute în Apus? Pentru că marii ziariști interbelici n- aveau complexul presei din Occident, nu considerau în chip automat că un articol apărut într-un ziar parizian e superior gazetărește unui articol apărut în presa bucureșteană. Sîntem tratați ca niște babuini, pentru că liderii noștri politici au față de străinătate poziția unor șefi de babuini…

Deși spectacolul ambasadorilor care se urinează în capul nostru a devenit o realiatate indiscutabilă nici ministrul de Externe, nici premierul, nici Președintele nu i-au atitudine. Adica cum? Cînd un pițifelnic ne înjură, nici o instituție din România nu-l pune la punct.Zilele trecute, pe un site al Diviziei Presă, Ziare.com, mai nou în cartel cu o altă unitate militară a SRI de tip nou, Realitatea tv, a apărut un interviu cu un anume Drago Kos,un oarecare funcționar la OECD, în care respectivul atacă în chip jegos CCR și lansează amenințări ministrului Justiției. Cum a aterizat Drago Kos direct pe poligonul UM Ziare. Com, rămîne o enigmă, mai ales că România nu e membră a OECD.
Dar chiar dacă ar fi fost, declarațiile funcționarului sînt de o incredibilă obrăznicie față de instituțiile unei țări care nu e încă piscina în care se bălăcește el.La acest gest insultător ar fi fost normal să reacționeze Ministerul de Externe , condus însă de Teodor Meleșcanu, unul dintre buboaiele alianței PSD cu chiștocul ALDE. De la instalarea sa ca ministru, Teodor Meleșcanu n-a avut altă grijă decît să-i tragă cizmele lui Klaus Iohannis. Nici alți ștabi ai României de azi n-au reacționat.De președinte nu mai discut. Liviu Dragnea era ocupat cu ducerea iubitei în excursii de lux în Elveția, unde sînt și ceasuri scumpe, spre vînzare celor din Est.  A reacționat însă ministrul Tudorel Toader, printr-o declarație echivalentă unui dos de palmă dat peste rît derbedeului. Cine e anonimul? El nu e„angajat al institutiei”, cum sunt obisnuiti provincialii romani, ci conduce un mic grup de lucru: e expert independent chemat din cand in cand sa evalueze ce prostii fac pe anti-coruptie diverse tari si sa scrie rapoarte…De fapt un fost arbitru de fotbal sloven, care s-a prins ca pe filiera Soros se pot castiga ceva bani!!

Cum se explică tupeul  astuia? Tudorel Toader n-are complexe față de instituțiile europene, pe care le cunoaște și în mizeriile din interior. Cel puțin în materie de Drept, el știe că multe intervenții sînt amatoristice. Dacă ne reamintim că Tudorel Toader e singurul personaj care a îndrăznit să propună public darea jos din copac a Neprețuitei, a Slujirii, a lui Nefertiti, pe numele de buletin Codruța Kovesi, și a avut tăria de a merge pînă la capăt în ciuda insultelor din partea TeFeLiștilor, a rînjetelor arogante ale lui Klaus Iohannis și ale Operațiunilor puse la cale de SIE, ne vom da seama că ministrul Justiției corespunde prin lipsă de complexe, prin fermitate, prin consecvență, prin bărbăție politică, acelui profil de roman adevarat , despre care eu cred că poate și trebuie să ne scape de umilirea de a fi tratați ca babuini.

N.B. Inutil să mai semnalam că Tudorel Toader îl ține în pumni pe Klaus von Strudel în timp ce toți liderii și demnitarii PSD- ALDE, în frunte cu Liviu Dragnea, îl țin în brațe, speriați să nu-l scape și să se spargă…

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.