Debransare in gasca?

Debransare in gasca?

0 65


Cei ce doresc sa se debranseze de la sistemul centralizat de termoficare, vor trebui sa se inarmeze cu rabdare si sa pregateasca bine raspunsul la intrebarea “ce a fost mai intai, oul, sau gaina?”


Mai nou, daca cineva doreste sa scape de sub papucul cu talpa groasa precum obrazul sefilor ce pleaca acasa cu zeci de milioane de lei vechi pe spinarea brasovenilor ajunsi la disperare si solicita debransarea, este verificat, daca nu cumva este primul pe scara. Daca este primul nici macar nu-i sunt primite actele.


Intr-adevar, s-a adoptat in data de 29 iunie o ordonanta de urgenta care prevede ca “debransarea individuala nu este posibila”. Daca intrebi la sefa de la relatii cu clientii (o cuconita indispusa sa poarte discutii si sa sfatuiasca clientii si care nu face fata presiunii cetatenilor innebuniti de jaful comis de institutie), ce este de facut, iti spune stereotip: asta e legea, asteptati sa se debranseze cineva.


Pai cum mama naibii sa astepti sa se debranseze cineva, cand acel cineva va fi refuzat, spunandu-i-se sec sa astepte sa se debranseze altcineva?


S-ar fi putut gasi o solutie, articolul de lege spune doar ca nu se poate face debransare individuala. S-ar putea solicita ca cel putin doi sau trei amatori sa se asocieze si sa se prezinte impreuna pentru obtinerea avizului de debransare, adica sa ne debransam in gasca. Asta daca nu cumva , cei doi, trei, sunt considerati de “sefa”, fiecare in parte, primul, si atunci, ajungem iar iar la vorba ei, “asteptati sa se debranseze cineva”.


Desigur, nu putem transfera vina pe functionarii de la CET (care totusi ar trebui sa fie informati, instruiti si sa vina in intampinarea noastra cu solutii, macar ca multumire pentru multii bani pe care ii castiga de pe seama clientilor, de multe ori, saraci lipiti).


Ordonanta este o mostra de aberatie comunista. N-avem voie, pe proprietatea noastra, sa ne gasim cea mai buna varianta de racordare la utilitati. Musai sa platim cu milioanele la CET ca asa au chef unii sau altii.


Daca un bloc din cinci are restante, furnizarea apei se sisteaza, la fel ca si caldura, am colegi cu plata la zi si care s-au invinetit de frig in apartamente fiindca ca CET s-a suparat pe?un bloc?rau platnic.


Dar nici sa renuntam la minunatele lor servicii nu putem. Adica, stam in frig, ne spalam la rude, ori platim trei sferturi din salariu pe incalzire, sa le facem vile la directorii de regii, la Consiliile de administratie clientelare si la sefii de servicii pilosi. Zau ca nu e de epoca pe care pretindem ca o traim. E comunism in stare pura, epoca de aur!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.