Debitele mai multor rauri vor fi in crestere

Debitele mai multor rauri vor fi in crestere

0 95

Debitele mai multor rauri din tara vor fi in crestere in urma precipitatiilor prognozate de catre meteorologi, dar cu toate acestea nivelurile apelor se vor situa sub Cotele de Atentie, conform hidrologilor, citati de site-ul Ministerului Mediului si Padurilor (MMP). La ora actuala, nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se situeaza sub Cotele de Atentie, iar pentru perioada urmatoare se preconizeaza ca debitele vor fi in crestere din cauza precipitatiilor prognozate si propagarii pe raurile din bazinele: Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus, Tarnave, bazinul superior al Muresului si bazinul superior si mijlociu al Oltului si numai prin propagare pe cursurile mijlocii si inferioare ale Crisurilor, Timisului, Barzavei, Jiului si cursurile inferioare ale Begai, Carasului, Nerei si Cernei.
In plus, pe raurile din bazinele Vedea, Arges, Ialomita, Buzau, Putna, Rm. Sarat, Barlad, Prut si cele din Dobrogea, debitele vor fi stationare, iar pe celelate rauri vor fi in scadere.

In ultimele zile, debitele raurilor au fost in crestere din cauza precipitatiilor cazute in intervalul 1-2 mai 2011, si propagarii pe raurile din bazinele hidrografice: Tur, Lapus, Somes Mic, Crasna, Barcau, Crisuri, Aries, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna si Jiu.
Totodata, pe raurile din bazinele hidrografice Buzau, Putna, Rm. Sarat, Barlad, Suceava, Moldova si Prut debitele au fost in scadere, iar pe celelalte rauri in general stationare.

In ceea ce priveste Dunarea, debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) a fost stationar, in intervalul 1-2 mai a.c, de 3.700 mc/s, valoare sub media multianuala a lunii mai (7.250 mc/s).
Debitele au fost in scadere pe tot sectorul aval Portile de Fier, iar pentru perioada urmatoare, din cauza precipitatiilor preconizate, la intrarea in tara, pe sectiunea Bazias, debitul va fi in crestere (3.800 mc/s). In acelasi timp, pe tot sectorul aval Portile de Fier, debitele vor fi in scadere.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o noua informare meteo de vreme rea ce vizeaza precipitatii insemnate cantitativ, descarcari electrice, precum si intensificari de scurta durata ale vantului pana in aceasta seara, la ora 20.00. Potrivit avertizarii, in intervalul mentionat, vor cadea averse pe arii extinse, ce vor avea si caracter torential, in special in centrul si estul tarii, precum si la munte

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.