Debandada la deconcentratele brasovene

Debandada la deconcentratele brasovene

0 127

Un haos temeinic s-a instalat in institutiile deconcetrate din toata tara. In fruntea lor s-ar putea roti alti directori, mai ceva ca rotirea cadrelor in comunism. Recent a expirat termenul de 45 de zile de cand Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala ordonanta de guvern privind schimbarea acestora.
Asa se face ca si la Brasov e haos total. Unii directori, care au atacat in justitie statul pentru ca au fost demisi, au fost repusi pe functii, asa ca, in unele cazuri, sunt institutii cu doi si chiar trei sefi pe acelasi scaun, fiecare de alta culoare politica.
Exista doua Ordonante de Guven declarate neconstitutionale pe aceasta directie, ca atare Parlamentul trebuie sa emita o lege care sa reglementeze situatia, o data pentru totdeuna, in spiritul contitutiei. Asa se face ca, de exemplu, la Casa de Pensii Brasov, acum sunt 2 directori. Unul numit de govern, iar altul care si-a castigat functia in instanta dupa ce a fost demis. Acestia sunt Mihai Tarba si Gheorghe Savu. Nici nu mai stii la cine sa te duci in audienta.

La Inspectoratul Teritorial de Munca Brasov, cei trei directori, dintre care doi adjuncti, au primit la sfarsitul saptamanii trecute o decizie de revocare din functie, dar, ieri, au fost repusi in functie de Inspectoratul General.

La AJOFM, actualul director, Anca Finichiu, sustine ca s-a angajat la Directia de Sanatate Publica ca sa nu-si piarda statutul de functionar public, dupa ce, la AJOFM, a fost schimbata din functia de director executiv adjunct in coordonator. Acum, are statutul de detasat la AJOFM in calitate de director coordonator interimar.
O alta institutie cu probleme este Finantele din Brasov. Lucian Voinescu a fost inlocuit in vara anului trecut cu Ioan Popescu. Acesta din urma a fost si el demis din functie, a dat statul in judecata, a castigat insa dupa multe peripluri prin instante si acum este inapoi.

Sunt curios: in mintea portocalie a lui Boc piticii sunt tot asa ordonati?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.