De un secol liderii maghiarilor o țin langa: Ungaria a fost „ruptă“...

De un secol liderii maghiarilor o țin langa: Ungaria a fost „ruptă“ în bucăţi de către vecinii săi după Tratatul de la Trianon.

0 224

Ministerul Afacerilor Externe a criticat publicarea pe site-ul 
abouthungary.hugestionat de Cabinetul premierului Viktor Orban şi unde au fost preluate declaraţii controversate ale secretarului de stat ungar Árpád János Potápi referitoarea la Tratatul de la Trianon
„Ministerul Afacerilor Externe din România condamnă cu tărie modul în care înalţi oficiali maghiari evocă istoria făcând referire la harta Imperiului Austro-Ungar, anterioară Tratatului de la Trianon, ceea ce contravine spiritului Uniunii Europene şi principiilor care stau la baza acesteia, cărora România le rămâne ferm angajată”, se arată în mesajul postat pe Twitter de Ministerul de Externe de la Bucureşti.

MAE face referire la o hartă publicată de abouthungary.hu care arată că Ungaria a fost „ruptă“ în bucăţi de către vecinii săi după Tratatul de la Trianon. De altfel, abouthungary.hu se recomandă drept „sursa din interior. a Biroului de Comunicare Internaţional al Biroului premierului (Ungariei – n.r.).“.
Printre cei vinovaţi, în viziunea sursei citate e indicată şi România: „Secretarul de stat  Árpád János Potápi a afirmat că Tratatul de la Trianon a distrus societatea, economia şi sistemul politic din Ungaria. În timpul Zilei Naţionale a Coeziunii, Potapi a spus că cei aproape 100 de ani au trecut de la semnarea Trianonului sunt o dovadă a dorinţei maghiarilor de a supravieţui ţi de a-şi ţine ţara pe picioare“, se arată în articolul meţionat.  

O reacţie fireasca au avut şi slovenii: „Ministerul Afacerilor Externe din Slovenia condamnă publicarea de către About Hungary  a hărţii istorice, gest care nu contribuie la întărirea valorilor Uniunii Europene privind relaţiile de cooperare şi bună vecinătate. Uniunea Europeană a apărut tocmai pentru a depăşi dificultăţile trecutului şi ostilitatea dintre naţiuni“, se arată în mesajul publicat de Ministerul de Externe de la Ljubljana.  
Cel mai bogat om din Ungaria, apropiat de Viktor Orban, a cumpărat 1.290 de hectare de teren arabil în România…  Revanșismul maghiar, stupid și păgubos, e de un penibil desăvârșit.

Hungariei trebuie să i se dea o lecţie definitivă…
Sunt fapte istorice, siTrianonul, si impartirea justificata a fostei Ungaria Mareunde ungurii erau doar 40%! Pai nu fost impartita Ungaria la Trianon, ci imperiul austriac, condus de dinastia germana de Habsburg care a fost divizat intre natiunile imperiului !!  Iar ungurii au ramas unde ei aveau majoritatea, adica o tara in granite etnice adevarate in Campia Panonica. 
Una era imperiul Austriac şi o cu totul altă ţară era Regatul Ungariei! 
După războaiele de independenţă eşuate, şi mai ales că n-au primit sprijinul puterilor Europei, nobilimea mare şi politicienii din Ungaria au decis să facă alianţă cu Austria. Pe atunci era clar că nu mai aveau altă cale!Imperiul Austriei avea multe teritorii ocupate sau alăturate numai de  decenii sau de câteva secole, cum era şi Cehia, Slovenia, Dalmaţia şi o parte a Poloniei.

Dar Regatul Ungariei avea numai teritoriile vechi ale regatului din Evul Mediu unde TOTI UNGURII CARE STRIGĂ CĂ ARDEALUL E AL LOR, dar nu-si cunosc istoria reala!!! Stiţi cum o chema pe mama lui Matei Corvin? (stralucitul Rrege al Ungariei timp de 32 de ani – 1458-1490 – FIUL lui Iancu de Hunedoara) : Ei bine,era vorba de ELISABETA SĂLĂJAN !!! DRAGI CONCETĂȚENI MAGHIARI , PÂNĂ DE CURÂND NU ȘTIAM PROVENIENȚA DENUMIRII ”UNGARIA”. Deci sa ne imbogatim cunostintele, cu un amendament: ultimul rege dininastia arpadiană, a decedat la 300 ani după regele Ștefan (la 1300). Din 1300, până în 1527, au fost numai regi străini, ce nu aveau nici o legătură cu ”ungurii” minoritari în Panonia.

Numele de „Ungaria” derivă din turcă și înseamnă ”10 săgeți”, adică numărul triburilor turcice venite în Panonia: 
1. Trei triburi de turci Cabari (proveniti din Khazari – popoare turcice care au adoptat iudaismul), 
2. Sase triburi de populații turcice, care au format baza ungurilor (dintre care cel mai puternic era tribul maghiarilor) și 
3. Un trib de Bașchiri, de la care derivă și cuvântul (bașchir, boșchir, boscor) din care s-a format în limba română verbul „a boscorodi – a vorbi neînțeles”.
Pe bune si pentru Istorie, Ungaria Marenu a existat! 
Să afle pentru totdeauna și revizionistii lui TOKES!!! Aceasta fantasmace  traverseaza un secol a fost scornită de minţile înfierbântate care confundă realitatea cu visurile deşarte de mărire a liderilor ultra-sovini !
 Ungaria aşa zis Mare a fost un artificiu administrativ, o găselniţă birocratică, a unui funcţionar vienez… UDMR-ul de azi este un partid românesc ce reprezintă parte din cetăţenii români de etnie maghiară,(…mai exact, doar 6,1%!) o grupare politica cu care partidele din România au găsit întotdeauna soluţii care să consolideze drepturile celor 18 minorităţi ce trăiesc pe teritoriul României.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.