De Sarbatori, fiti in siguranta!

De Sarbatori, fiti in siguranta!

0 929

Reprezentantii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii i-au informat astazi pe brasovenii cu privire la siguranta locuintelor, atunci cand pleaca in vacanta, dar si la metoda Accidentul, care continua sa faca victime

Reprezentantii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii i-au informat astazi pe brasovenii cu privire la siguranta locuintelor, atunci cand pleaca in vacanta, dar si la metoda Accidentul, care continua sa faca victime.
Oamenii au fost indrumati sa isi lase casele in grija unor vecini sau a unor apropiati, daca pleaca de acasa de sarbatori, sau cel mai bine, sa isi instaleze alarme. Politistii recomanda evitarea locurilor aglomerate in mijloacele de transport si ii sfatuiesc pe brasoveni sa nu-si lase la vedere bunurile personale. Metoda Accidentul ramane insa modalitatea predilecta de actiune a infractorilor, dupa scenariul cunoscut: suna, cu precadere, la varstnici si le spun ca o ruda apropiata a fost implicata intr-un accident si are nevoie de bani pentru operatie sau pentru a scapa de inchisoare.politie informare1
Comisarul sef Mihaela Hermenean, Departamentul Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, IPJ Brasov le reaminteste tuturor sa nu lase pe nimeni sa intre in locuinta, pentru ca exista posibilitatea ca acesti infractori sa se dea drept avocati, medici sau chiar politisti, si sa solicite sume de bani.
Toti brasovenii care primesc un astfel de apel trebuie sa verifice daca intr-adevar, ruda respectiva se afla intr-o situatie de urgenta si sa sune la 112. Politistii ii sfatuiesc sa nu ofere informatii necunoscutilor, si mai ales, sa nu le dea bani.
Din pacate, infractorii nu se lasa cu una cu doua. Multi brasoveni erau cat pe ce sa fie pacaliti prin metoda „accidentul”, dar multi altii au cazut in capcana escrocilor.
Desi campaniile de prevenire a acestei metode s-au inmultit in ultimii ani, multe persoane cad inca victime infractorilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.