De Pasti, femeile au zdrobit barbatii

De Pasti, femeile au zdrobit barbatii

0 204

Acest lucru a fost constatat de medicii de garda de la mai toate sectiile de urgenta din tara, deoarece, cu ocazia sarbatorilor pascale, pentru ingrijiri de urgenta au fost aduse mai multe femei in coma alcoolica decat barbati.
Va inselati daca credeti ca barbatii sunt „consumatori fruntasi”. Romancutele noastre incep sa-i ajunga din urma la „holbatul” prin damigene. Unii, care vor sa arate ca nu sunt misogini, le-au gasit oarece scuze. Ei afirma ca femeile nu beau neaparat mai mult, ci ca, dupa atata post, la primele pahare de vin, organismul s-a dat peste cap. O spun chiar si unii medici de la serviciile de urgenta, care au constatat cu surprindere ca, anul acesta, numarul femeilor cu astfel de probleme a fost ceva mai mare decat cel al barbatilor.
„Dupa ora doua si jumatate noaptea au venit comele alcoolice (in noaptea Invierii, n.a.). Surprinzator pentru noi este ca anul asta numarul femeilor l-a depasit pe cel al barbatilor. Probabil ca femeile au tinut un post adevarat, iar dupa impartasanie, cand au inceput sa bea, neobisnuite fiind, au trecut repede pragul de la buna dispunere la coma alcoolica”, a declarat Andrei Georgescu, sef UPU Spitalul Universitar.
Hai sa fim seriosi! Impartasania nu se mai da in noaptea Invierii, ci in sambata de dinaintea acestui eveniment, cam pana dupa pranz. Dupa aceea fiecare este liber sa o continue pe cont propriu, la crasma sau acasa. Asa ca nu poate fi vorba de altceva decat pileala cu masura la nivel inalt, ca si galeata este o masura. De-a lungul vietii mele zapacite am intalnit destule femei care ma bagau sub masa cand aceasta era plina cu sticle. Iar actuala stare de lucruri, cu nesiguranta zilei de maine, a facut pe multe femei, linistite altfel, sa caute sa traiasca in voie buna clipa, ca maine nu se stie ce va fi. Cine-i de vina?
In context se poate arata ca sarbatorile pascale de anul acesta a dus la Urgente numai in Bucuresti cateva mii de oameni care au chemat salvarea, pentru ca au mancat si au baut peste masura. Acelasi lucru s-a petrecut si in celelalte localitati din tara, pastrand proportia. De pilda la Brasov, in prima zi, s-au inregistrat peste 300 de cazuri, cei ajunsi la spital suferind nu numai de betie crunta, ci si cu probleme gastrice, dar si in urma unor divergente, rezolvate, pe fondul consumului exagerat de alcool, cu pumnii, obiecte contondente sau chiar arme albe.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.