De luni, noi reguli de securitate pe Aeroportul Otopeni

De luni, noi reguli de securitate pe Aeroportul Otopeni

0 302

Aeroportul Otopeni a adoptat incepand de luni, noile reguli de securitate comune cu Uniunea Europeana. Ele sunt puse in aplicare de catre angajati ai Brigazii Antitero din cadrul SRI si deocamdata nu au fost constatate discordante intre masurile adoptate din 6 noiembrie la nivel european si cele intrate astazi in vigoare in Romania.


?


La punctele de control de securitate, in plus fata de controlul privind celelalte obiecte interzice, calatorii vor fi supusi unor controale suplimentare care vizeaza lichidele pe care le transporta asupra lor si in bagajele de mana. Totusi, noile reguli nu limiteaza cantitatile de lichide pe care pasagerii le pot cumpara dincolo de punctul de prezentare a cartii de imbarcare sau de la bordul aeronavelor operate de companiile aeriene din Uniunea Europeana.


?


La bordul avionului, pasagerilor le este permis sa urce doar cu cantitati mici de lichide in bagajele de mana. Aceste lichide trebuie sa fie in recipiente cu capacitate maxima de 100 mililitri fiecare. Recipientele trebuiesc introduse intr-o punga de plastic transparenta prevazuta cu elemente de inchidere/deschidere. Capacitate apungii nu trebuie sa depaseascaun litru, pentru fiecare pasager in parte.


?


Lichidele pe care un pasager le poate lua in avion sunt: apa si bauturi, supe, siropuri; creme, lotiuni si uleiuri; parfumuri; spray-uri; geluri, inclusiv geluri de par si de dus; continutul recipientelor sub presiune, inclusiv spume de ras, alte spume si deodorante; paste, inclusiv paste de dinti; amestecuri de substante lichide si solide; produse cosmetice pentru machiaj si orice alte articole de consistenta asemanatoare.


?


La control, pasagerii trebuie sa prezinte personalului de securitate spre examinare toate lichidele pe care le au asupra lor. Trebuie sa-si scoata paltoanele, pardesiile si scaourile, care vor fi controlate separat. De asemenea, trebuie sa-si sscoata calculatoarele portabile si celelalte dispozitive electrice mari din bagajele de mana, ele urmand a fi controlate – de asemenea – separat.


?


Noile reguli se aplica incepand cu 6 noiembrie pe toate aeroporturile din Uniunea Europeana, Norvegia, Islanda si Elvetia, pana la o notificare ulterioara.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.