DE LA VIS LA FAPTA

DE LA VIS LA FAPTA

0 114

A inceput campania pentru europarlamentare. Asa ca partidele au inceput sa-si faca, prin mijloae mass-media, mai mica sau mai mare publicitate.


Frunzarind un cotidian local am gasit la acest sector de publicitate, rezervat alegerilor din 25 noiembrie, cam o treime de pagina ocupata de Partidul National Liberal. Nimic rau in asta: oamenii platesc, le apare anuntul, iar redactorii in criza de idei sunt salvati.


Nu m-a deranjat acest fapt, adica anuntul in sine. Cainii latra, caravana trece. Sau, mai bine, apa trece, pietrele raman. [ Aceste proverbe sunt valabile pentru toate formatiunile politice ] Nu m-a deranjat nici faptul ca PNL a bagat-o la inaintare – citeste: prima pe lista – si nici chipul dragut al doamnei Renate Weber. In fond, fiecare formatiune politica are bucataria ei.


Ce m-a am deranjat – si sunt sigur ca acest lucru se va intampla si cu celelalte formatiuni si aliante politice – este ce scrie pe langa poza. Ca voi face si voi drege si voi spala si curate.


Pai bine, stimata doamna, poate in sinea dumitale esti convinsa ca sunt multe lucruri de schimbat in folosul tarii.? Se prea poate sa fii chiar bine intentionata.? Si sa doresti transpunerea visului in realitate.


Dar eu car in spinare saptesprezece ani de deceptii. Duc in suflet saptesprezece ani de sperante, din alea care nu vor sa moara ultimele, inima mi se avanta, de saptesprezece ani, spre impliniri benefice poporului roman.


Mai jos nu mai trec. Acesta se vrea un articol serios, nu o schita porno.


De saptesprezece ani primesc, de la toti politicienii, laude ca sunt rabdator si ma sacrific pentru tara si pentru curul lor gras, si ca sa mai astept nitelus, cale de vreo cinspe mandate, si gata cu tranzitia si atunci imi va fi si mie bine.


O intreb pe doamna Weber – de fapt, pe toti politicienii Romaniei – in functie sau la naftalina – ce mama ma-sii ati facut in toti acesti ani? Si pana cand credeti ca poate dura acest spectacol de circ, caci si animalele si clovnii – asa cum ne socotiti pe noi, oamenii de rand – mai obosesc si s-ar putea sa muste.


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.