De la sfarsitul lunii brasovenii vor putea sa se vaccineze antigripal!

De la sfarsitul lunii brasovenii vor putea sa se vaccineze antigripal!

Directia de Sanatate Publica Brasov a cerut Ministerului Sanatatii 38000 de doze de vaccin antigripal. Serul va fi folosit pentru vaccinarea categoriilor de populatie cu risc mai mare de imbolnavire de gripa

Directia de Sanatate Publica Brasov a cerut Ministerului Sanatatii 38000 de doze de vaccin antigripal. Serul va fi folosit pentru vaccinarea categoriilor de populatie cu risc mai mare de imbolnavire de gripa. Campania de imunizare gratuita se va desfasura prin intermediul medicilor de familie si in spitale.
Vaccinul antigripal s-ar putea administra in aproximativ doua saptamani. Medicii de familie au facut o situatie a necesarului de doze de vaccin. Situatia a fost transmisa Directiei de Sanatate Publica care a trimis datele catre Ministerul Sanatatii.vaccin1
Fata de anul numarul solicitarilor este cu un sfert mai mic. Medicii spun ca tot mai putine persoane sunt interesate de vaccinarea antigripala. Si multi brasoveni sunt sceptici cand vine vorba de vaccinare.
Specialistii atrag totusi atentia ca preventia este cea mai buna metoda de a te feri de gripa. Desi este important ca organismul sa fie cat mai pregatit sa lupte cu boala nu totul sta in alimentatie si activitate fizica. In campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele din categoriile de risc.
Si in acest an romanii se vor vaccina cu ser din import, sta in conditiile in care anul trecut a fost semnat un contract cadru pe trei ani cu o companie din industria farmaceutica, contract reinnoit in acest an. Si in toamna anului trecut au fost achizitionate la nivel national tot 500.000 de doze de vaccin antigripal, care au fost distribuite medicilor de familie prin intermediul directiilor de sanatate publica.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.