De la Serviciul Salvamont: Poiana Brașov a fost plină de turiști, în...

De la Serviciul Salvamont: Poiana Brașov a fost plină de turiști, în ultimele trei zile intervenindu-se pentru 31 de persoane

0 153

Ultimele trei zile, au adus mare aglomerație în Poiana Brașov, fiind înregistrate condiții propice pentru practicarea sporturilor de iarnă. Totodată, s-au produs și nelipsitele accidente, pentru 31 de persoane fiind necesară intervența salvatorilor montani. Luni, 24.01.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 10 cazuri. Nouă persoane s-au accidentat, în timp ce practicau sporturile de iarnă, 4 fiind trimise către unitățile spitalicești cu echipajele SAJ/SMURD. O persoană a rămas blocată în partea superioară a masivului, după închiderea instalațiilor de transport pe cablu și a necesitat evacuare.

,,De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 167 de cazuri, totalizând 182 de persoane, care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate. Purtați întotdeauna echipament adecvat, care să vă protejeze de precipitații, vânt și care să vă ofere confortul termic de care aveți nevoie. Echipamentul adecvat trebuie întotdeauna dublat și de un echipament de protecție, din care să nu lipsească niciodată casca, ochelarii, mănușile de schi și, nu în ultimul rând, protecția de coloană. Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru siguranța celor din jurul vostru!’’, a comunicat Salvamont Brașov.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.