De la Monica Macovei, doar otravă să nu iei…

De la Monica Macovei, doar otravă să nu iei…

0 109

Publicarea Raportului GRECO  devine punct nodal al dezbaterii despre Justitie, si care sunt liniile magnetice puse să dirijeze mersul treburilor în justitia din România. Primele reacții nu sunt o surpriză si  arată polarizarea accentuată a opiniilor, GRECO devenind un catalizator pentru clivajul din societatea românească. 
Cele câteva organizații civice ale statului paralel, puse să reprezinte cu prioritate interesele procurorilor abuzivi rămași în slujba câmpului tactic, au cerut publicarea raportului pentru a completa rezerva de muniție  a securismului cu elemente ale acestuia. 
Ținta actului emis strâmb sub egida Consiliului Europei a fost evidentă – desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. 
Sunt reluate toate criticile la adresa legislației deja aprobate de Parlament care transpun decizii ale Curții Constituționale, o cuprinzătoare sinteză a punctelor posibile  ale raportului GRECO .

 Raportorii îmbrățișează paleta argumentelor false și a unor fapte distorsionate dar ignoră total acțiunile de subjugare a independenței magistraților prin protocoale secrete, protecție pentru abuzurile unor  procurori de rang înalt. Minciuna prin omisiune este promovată cu obstinație în cazul acțiunilor represive extinse desfășurate de DNA în glorioasa epocă LCK atunci când au fost deschise sute de dosare magistraților, corpul justiției fiind pus sub supraveghere secretă cu mandate de sig uranță națională neconstituționale.

De fapt, ce urmărește GRECO? 
Devenită o instituție cu interese prioritare pentru procurori, ea încearcă să-și extindă legitimitatea prin impunerea ideii că recomandările din rapoarte devin obligatorii. Realitatea factuală este însă contrazisă de statele Consiliului Europei care iau cu discernământ spre aplicare aceste recomandări. 
Pentru GRECO, România s-ar dori un poligon de încercare, după alte experimente eșuate sau neproductive. Lupta cu corupția a fost deturnată spre interese politice ale unor cercuri oculte de decizie. De altfel, reacția lui Klaus Iohannis după publicarea rapoartelor GRECO, previzibilă, este trasă pe strada lui, ca un suport pentru campania pentru realegere.

 În lipsa de logică proprie, Iohannis vrea să contrazică referendumul, dorind acum modificarea legilor justiției și desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție . Mai mult, președintele mai vrea încă o dată să complice alegerile prezidențiale printr-un referendum pentru modificarea Constituției, simultan cu scrutinul.
Așadar, un act plin de erori de interpretare emis de GRECO deschide poarta, în cascadă, pentru alte erori și minciuni.

Monica El Greco

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.