De la Gaitele la Pasarea Maiastra

De la Gaitele la Pasarea Maiastra

0 123

In sfarsit, premierul Tariceanu si presedintele Basescu au trecut la manifestari mai consistente ale antipatiei reciproce care-i macina de doi ani. Nuuu, nu s-au impacat, nici n-au pus capat sirului de imbufnari infantile cu expunere publica. Ba nici macar nu-si mai vorbesc. Au intrat in faza refuzului de comunicare; pediatrii stiu ca pot urma alte simptome specifice copilariei precum refuzul de a papa tot si de a face nani la ora somnului de pranz.


La sedinta de bilant a Internelor de acum doua zile, cei doi au stat unul langa celalalt la masa dar s-au ignorat cu desavarsire timp de doua ore si mai bine, fara sa-si arunce macar o privire, necum sa-si adreseze vreun cuvintel. Atitudinea lor, desi unora mai neinstruiti li se poate parea mojicie groasa, are de fapt o semnificatie mai adanca, chiar lejer culturala. In zilele Brancusi, cand Romania celebreaza memoria genialului sculptor din Hobita, Calin si Traian s-au asezat la Masa Tacerii.


Nu-i rau, dupa ce slefuiesc de la inceputul mandatelor Coloana Infinitelor interventii, biletele si valize cu bani stivuite claie peste gramada in poarta ministerelor.


Traian va iesi cel mai afectat din toata povestea comemorarii culturale. Dupa ce s-a declarat pe fata impotriva homosexualilor, presedintele va trebui sa-si reprime toata repulsia pentru scena din Poarta Sarutului.


Bine macar ca premierul e barbat chipes si fotogenic. Daca in locul lui era, sa zicem, unul ca Vacaroiu? Asa ca amandoi se pot considera norocosi si ar face bine sa inceteze sa se mai cotcodaceasca precum doua gaite prin ziare si pe posturi TV. Desi Brancusi nu ne-a spus-o, am banuiala ca pana si Pasarea Maiastra tot pre limba ei piere.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.