De la Cioran la …Basescu!

De la Cioran la …Basescu!

0 496
 
Se spune ca in momente de tristete, Emil Cioran spunea: „Å¢ara asta, România, e ceva de neînchipuit! Este eÅŸecul permanent. Îmi imaginez că trebuie să fie destul de greu să trăieÅŸti asta în România, dar ÅŸi în străinătate. Fiindcă nu poÅ£i să nu urmăreÅŸti evenimentele, în ciuda tuturor. Oamenii mă întreabă: Dar ce-i asta? Åži, în cele din urmă, de oboseală, le spun: Este eÅŸecul permanent. Nu merită. Este Å£ara eÅŸecului, este specialitatea românească."
Multi se intreaba de ce tocmai unul precum Băsescu să-l contrazică pe bătrînul filosof? Sigur că nu! El in 8 ani n-a terminat macar o carte a lui …Cartarescu.
Cioran ÅŸi-a adîncit tinereÅ£ea în studiu, lui Băsescu, protejat de Securitatea lui CeauÅŸescu, i se iertau aventurile cu prostituatele portuare în schimbul „mizeriilor securiste” pe care le făcea în numele României socialiste de atunci!
România, după 1990, a fost înlăturată de pe toate pieÅ£ele economice europene în virtutea „viitorului vis anticipat al integrării europene”.
De 8 ani ne conduce TOTAL Basescu. De asta este ÅŸi aÅŸa săracă tara acum, iar asta după ce CeauÅŸescu, în timp ce era împuÅŸcat, le-a dat urmaÅŸilor „cheile” unei ţări fără datorii externe.
Haideţi să judecăm raţional un pic!
AÅŸa-zisul marÅŸ al unirii României cu Republica Moldova coincide cu punerea, de către europarlamentarul român de origine maghiară Laszlo Tokes, a problemei federalizării României la Congresul PPE. Åži asta în contextul în care acesta „este numit în fruntea unui Institut budapestan însărcinat să inventeze strategii pentru naÅ£iunea ungară, iar Consiliul European pentru RelaÅ£ii InternaÅ£ionale ne spune că statele cu mai mult de 10 milioane de locuitori nu au viitor într-o viitoare federaÅ£ie europeană ÅŸi ne invită la regionalizare.”
Nici Stalin nu si-a permis sa decida aiurea o TRANSILVANIE independenta. Independenta fata de cine? Fata de Romania? Ar fi fost o permanenta sursa de conflict!
Care a existat de secole.
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.