De la 25 februarie – Declaratie unica!

De la 25 februarie – Declaratie unica!

0 62

Guvernul anunta ca incepand din februarie 2011 contribuabilii vor completa o singura declaratie privind contributiile sociale si impozitul pe venit, in locul celor cinci pe care trebuiau sa le depuna pana in prezent. „Prima declaratie unica se va depune in 25 februarie 2011, pentru ca pentru luna ianuarie declaratiile se depun pana in 25 februarie. ANAF-ul are obligatia sa faca instruirea atat a personalului din teritoriu, cat si a contribuabililor”, a declarat miercuri, dupa sedinta de guvern, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.
El a precizat ca prin respectivele modificari ale Codului fiscal se simplifica procedura de stabilire si de declarare a contributiilor sociale.
„Contribuabilul trebuie sa completeze astazi cinci declaratii: doua le depune la ANAF, adica la Ministerul de Finante si mai merge cu inca trei la sanatate, somaj si pensii. Astazi, am instituit declaratia unica pentru contributii sociale si impozit pe venit. De la 1 ianuarie, va fi o declaratie unica, ce se depune la ANAF, urmand ca dupa acea Ministerul Finantelor sa trimita toate datele necesare la Casa de pensii, la somaj si, in consecinta, sa nu mai fie nevoita persoana juridica sa mearga sa stea la coada la fiecare dintre aceste case pentru depunerea declaratiilor”, a explicat, la randul sau, premierul Emil Boc.
Potrivit acestuia, va exista si posibilitatea ca declaratia unica sa fie depusa in format electronic, fara sa mai fie nevoie ca fiecare contribuabil sa se deplaseze la ANAF.
„Am adoptat in aceasta zi forma declaratiei unice, pentru a se pregati cadrul tehnic de implementare a acesteia, urmand ca drepturile aferente lunii ianuarie sa se plateasca pana in 25 februarie 2011, adica sa existe timp suficient pentru implementarea inclusiv in formula electronica a acestei noi declaratii”, a spus Boc.
El a sustinut ca s-a estimat ca prin aceasta masura o persoana va economisi aproximativ 36 de ore, cat ar fi pierdut la fiecare coada de la ghiseele de depunere a declaratiilor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.