De la 1 mai, nu mai avem gratuitati in magazine

De la 1 mai, nu mai avem gratuitati in magazine

0 70

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului va incepe o campanie sustinuta impotriva celor care vor insela increderea clientilor. Astfel, ANPC ca incerca combaterea tuturor metodelor de „publicitatea inselatoare”, prin care un anumit produs este oferit “gratis” sau „fara costuri”.


Potrivit unei relatari facute de DailyBusiness, de la 1 mai vor incepe controalele in supermarket-urile si magazinele e tip retail. Acestea vor fi sanctionate daca vor promova „produse gratuite” a caror achizitionare va fi conditionata de cumpararea unui alt produs. „Daca, de pilda, vezi in magazin o sticla de suc pe care scrie mare – gratuit- de ce te obliga, pentru a o lua, sa cumperi alte doua sau trei? Atunci nu mai e gratuita”, a explicat vicepresedintele ANPC, Gheorghe Ciubotaru.


Sorin Minea, presedintele Romalimenta, patronatul ce reuneste majoritatea producatorilor si retailerilor din Romania, a incercat sa negocieze adoptarea acestei masuri : „Am obtinut un ragaz de la ANPC, pentru ca interpretarea acestei legi, care credem noi ca este gresita, trebuia sa fie pusa in practica de la 1 februarie. Ni s-a promis ca timp de 2-3 luni nu vor fi realizate controale tematice, perioada in care vom cauta o solutie”, a declarat Minea, pentru DailyBusiness. Atragerea clientilor prin cuvantul “gratuit” este o afacere de milioane la care retailerii nu sunt pregatiti sa renunte prea curand.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.