De la 1 mai gaze mai ieftine

De la 1 mai gaze mai ieftine

0 93

Presiunea pusa pe conducerea ANRE a dat rezultate. Lificiu, unul din sefii de Agentii care numai in slujba cetateanului nu este si care ar trebui schimbat de urgenta, a cedat. Preturile la gazele naturale va scadea cu 3% incepand cu 1 mai, a anuntat, vineri seara, premierul Emil Boc, precizand ca a fost informat in acest sens de catre presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.
„ANRE a reusit sa ia o decizie foarte importanta, de a scadea pretul la gaz cu 3% de la 1 mai. M-a informat presedintele Agentiei ca, in urma analizei pe care au facut-o, exista aceasta posibilitate ca de la 1 mai sa scada pretul gazului cu 3%”, a spus Boc, la Antena 3.
Intrebat daca se poate spune ca gazele se ieftinesc cu 3% de la 1 mai, premierul a raspuns afirmativ.
„Daca afirmatia pe care presedintele ANRE mi-a confirmat-o la telefon este corecta, de la 1 mai acest lucru se va intampla, de reducere a pretului la gaze cu 3%”, a spus Boc.
Presedintele ANRE, Petru Lificiu, a fost chemat, miercuri, in sedinta Guvernului pentru a-si explica declaratiile referitoare la pretul gazelor.
Lificiu declarase, saptamana trecuta, ca preturile gazelor ar putea fi scazute cu pana la 3% la 1 aprilie, dar ANRE a decis sa le mentina pentru a permite distribuitorilor sa isi recupereze o serie de pierderi inregistrate in 2008. El a mai spus atunci ca preturile ar putea sa scada in toamna.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.